Asterakia
Για να μπορέσετε να διαβάσετε και να απαντήσετε στα θέματα του forum Αστεράκια θα πρέπει να συνδεθείτε.

Αν δεν διαθέτετε λογαριασμό σας παρακαλώ να πατήσετε στο κουμπί της εγγραφής.

Η εγγραφή είναι δωρεάν και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα θα είστε μέλος στην πιο τρελή παρέα μαμάδων.

Σας περιμένουμε!

Για τους γονείς και τα Αστεράκια τους


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Γονείς παιδιών με αναπηρία αναζητούν το δίκιο τους

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Mamma El

Mamma El
Admin
Admin
Μαθητής με διαταραχές του αυτιστικού φάσματος εκδιώχθηκε από το σχολείο κατόπιν απαίτησης ομάδας γονέων. Οι συγκεκριμένοι γονείς θέλησαν ο μαθητής να φύγει από την τάξη των παιδιών τους θεωρώντας πως η παρουσία του στη σχολική αίθουσα παρεμπόδιζε τη εκπαιδευτική διαδικασία και έβλαπτε την πρόοδο τους.

Για την επίτευξη του στόχου τους απευθύνθηκαν στον εισαγγελέα ζητώντας αρωγή. Ο εισαγγελέας ανταποκρίθηκε στο αίτημά τους και μία εβδομάδα μετά κατέφτασε στο σχολείο εισαγγελική εντολή που αξίωνε την απομάκρυνση του εν λόγω μαθητή για τουλάχιστον μία εβδομάδα, μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα, όπως χαρακτηριστικά αναφερόταν .

Ποιος όμως θα επέστρεφε σε ένα σχολείο όπου ξέρει ότι είναι ανεπιθύμητος και εισαγγελικά απειλούμενος; Και άραγε ποιος φταίει περισσότερο; Οι γονείς που λειτούργησαν κατ’ αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο ή το κράτος που με τη στάση και την ανοχή που επιδεικνύει σε τέτοιου είδους συμπεριφορές, καλλιεργεί αντιλήψεις και συμπεριφορές ρατσιστικές και αντικοινωνικές;

Τα όρια της υπομονής κάποιων γονέων όμως εξαντλήθηκαν. Κάποιοι απ’ αυτούς αρνήθηκαν να συνεχίσουν να περιμένουν την υλοποίηση των υποσχέσεων που τόσα χρόνια τους έδινε η πολιτεία και γι’ αυτό άρχισαν να κινούνται δικαστικά. Την άνοιξη του 2009 μητέρα μαθητή που πάσχει από αυτισμό, μέσω της δικαστικής οδού, απαίτησε από το Ελληνικό Κράτος αποζημίωση γιατί βάσει του ισχύοντος νόμου στο παιδί της έπρεπε να παρέχετε Παράλληλη Στήριξη από ειδικευμένο παιδαγωγό στην σχολική τάξη, αλλά η πολιτεία δεν την προσέφερε.

Η έκβαση της δίκης ήταν θετική για τη μητέρα αφού τα Ελληνικά Δικαστήρια της επιδίκασαν 900 ευρώ αποζημίωση για κάθε μήνα που το παιδί της δε λάμβανε παράλληλη στήριξη στο δημόσιο σχολείο. Έτσι υπάρχει πια το δεδικασμένο, που μπορεί να αποτελέσει ισχυρό όπλο στα χέρια των γονέων με αντίστοιχα προβλήματα και που θα τους βοηθήσει να διεκδικήσουν όλα όσα τα παιδιά τους δικαιούνται σύμφωνα με το νόμο αλλά δεν τους παρέχονται.

Πηγή: paidorama.com


_________________
Τα Αστεράκια στο Facebook
Γονείς παιδιών με αναπηρία αναζητούν το δίκιο τους ABKop2Γονείς παιδιών με αναπηρία αναζητούν το δίκιο τους N3m2p2

http://mammaelpress.blogspot.com
http://mammael.blogspot.com
http://homedesignbyelkal.blogspot.com
Να διαβάζετε τις ανακοινώσεις των διαχειριστών για την καλύτερη πλοήγηση σας στο forum!
Πριν δημοσιεύσετε ένα νέο θέμα σιγουρευτείτε ότι δεν υπάρχει ήδη στο forum!
Να αναφέρετε πάντα την πηγή προέλευσης ενός άρθρου!
https://www.facebook.com/group.php?gid=56916183326&ref=mf

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης