Asterakia
Για να μπορέσετε να διαβάσετε και να απαντήσετε στα θέματα του forum Αστεράκια θα πρέπει να συνδεθείτε.

Αν δεν διαθέτετε λογαριασμό σας παρακαλώ να πατήσετε στο κουμπί της εγγραφής.

Η εγγραφή είναι δωρεάν και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα θα είστε μέλος στην πιο τρελή παρέα μαμάδων.

Σας περιμένουμε!

Για τους γονείς και τα Αστεράκια τους


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

7 υποσχέσεις για το νέο (επαγγελματικό) έτος

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Mamma El

Mamma El
Admin
Admin
Κάθε φορά που πλησιάζει το τέλος του χρόνου κάνουμε έναν απολογισμό. Άλλοι οικονομικό, άλλοι ψυχολογικό και άλλοι και τα δύο! Ήρθε λοιπόν η ώρα να σκεφτούμε αν η δουλειά μας είναι αυτό που μας γεμίζει τόσο τον τραπεζικό λογαριασμό όσο όμως και την αυτοεκτίμηση, την πληρότητα και την αίσθηση του ότι ανήκουμε κάπου.

Αν το πρωί νιώθετε μία άρνηση να φύγετε από το σπίτι, αν όλοι οι συνάδερφοι σας φαίνονται ενοχλητικοί και αν το εργασιακό άγχος σας έχει καταβάλλει, δώστε στον εαυτό σας τις παρακάτω 7 υποσχέσεις.

1. Θα ζητήσω την αύξηση που μου αξίζει.
Πριν ζητήσετε την αύξηση βεβαιωθείτε πως την αξίζετε. Αν κάθεστε 2 ώρες παραπάνω κάθε μέρα γιατί δεν δουλεύετε συγκεντρωμένα, αυτό δεν σημαίνει πως ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να πληρώσει υπερωρίες! Βρείτε λοιπόν τους λόγους για τους οποίους την δικαιούστε και διεκδικήστε την.

2. Θα μειώσω το άγχος μου
Γράψτε σε ένα χαρτί τι είναι αυτό που σας αγχώνει περισσότερο. Είναι ο συνάδερφος που σας φορτώνει με τις δικές του ευθύνες; Είναι κάποιος με τον οποίο δεν μπορείτε να συνεργαστείτε; Είναι μήπως κάτι που έχετε αναλάβει αλλά δυσκολεύεστε να το φέρετε εις πέρας; Καταγράψτε όλα αυτά που σας απασχολούν και συζητήστε τα με κάποιον συνάδερφο ή και ανώτερο που εμπιστεύεστε. Διαβάστε εδώ για το εργασιακό άγχος.

3. Θα δουλεύω πιο συγκεντρωμένα
Μήπως το Facebook σας έχει πάρει τα μυαλά; Μήπως περνάτε πολλές ώρες στο Myself.gr; Έρευνες δείχνουν πως τα social media και το «χάζεμα» στο internet κοστίζει στις εταιρίες εκατομμύρια, λόγω των χαμένων εργασιακών ωρών. Συγκεντρωθείτε, περιορίστε τις ώρες που περνάτε για κουβέντα στο τηλέφωνο ή για Online window shopping και αφήστε τα αυτά για τον ελεύθερο χρόνο σας!


4. Δεν θα αναλαμβάνω περισσότερα από όσα μπορώ να κάνω και αντέχω
Σίγουρα σε περιόδους οικονομικής κρίσης έχουμε όλοι το φόβο της ανεργίας, και αυτό είναι κάτι που φαίνεται πως οι εργοδότες το ξέρουν πολύ καλά, σχεδόν το εκμεταλλεύονται. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να ξεπερνάμε τα όριά μας εις βάρος της σωματικής και ψυχικής μας υγείας. Βάλτε όρια!

5. Θα φροντίζω τον εαυτό μου
Αν και ακούγεται σαν «υπόσχεση» αρκετά γενική, είναι πολύ συγκεκριμένη. Το να φροντίζουμε τον εαυτό μας θα πρέπει να το έχουμε προτεραιότητα όλη τη μέρα και όχι μόνον όταν είμαστε σπίτι! Πάρτε φαγητό σε τάπερ, έχετε μαζί σας φρούτα και πίνετε πολύ νερό. Η σωστή διατροφή βοηθά στην καταπολέμηση του στρες πολύ περισσότερο από όσο φαντάζεστε. (Αφήστε που βοηθά και στην τσέπη σας!)

6. Δεν θα ξαναπάρω μαζί μου τα θέματα της δουλειάς στο σπίτι
Για πολλούς από εμάς αυτό φαντάζει αδύνατο. Για άλλους, βέβαια, αδιανόητο!
Η αλήθεια είναι ωστόσο, πως αρκετοί από εμάς με τον ένα ή τον άλλο τρόπο κάνουμε αυτό το λάθος. Και αυτό μας κοστίζει πολύ. Είτε παίρνετε μαζί σας δουλειά επειδή δεν σας φτάνει ο χρόνος, είτε την παίρνετε μαζί σας ως σκέψη και άγχος, βρείτε τρόπους για να «καθαρίζετε» το κεφάλι σας ώσπου να φτάσετε σπίτι. Μην παίρνετε δουλειά μαζί σας. Οργανώστε το χρόνο σας ή την ομάδα με την οποία συνεργάζεστε και μην «παραβιάζετε» τον ελεύθερό σας χρόνο με παραπάνω δουλειά. Θα σας κοστίσει σε έλλειψη παραγωγικότητας, και τότε θα είναι χειρότερα τα πράγματα!

7. Θα διατηρώ το γραφείο μου καθαρό.
Αν είστε στο γραφείο σας ρίξτε μία πρόχειρη ματιά τριγύρω σας και αναλογιστείτε πόσα από αυτά τα πράγματα πραγματικά πρέπει να βρίσκονται πάνω στο γραφείο σας και ποια από αυτά ανήκουν σε κάποιο ντουλάπι ή κάδο ανακύκλωσης. Καθαρίστε το γραφείο σας και οργανώστε τη δουλειά σας για να μη χάνετε περιττό χρόνο.

Πηγή: www.myself.gr


_________________
Τα Αστεράκια στο Facebook
7 υποσχέσεις για το νέο (επαγγελματικό) έτος ABKop27 υποσχέσεις για το νέο (επαγγελματικό) έτος N3m2p2

http://mammaelpress.blogspot.com
http://mammael.blogspot.com
http://homedesignbyelkal.blogspot.com
Να διαβάζετε τις ανακοινώσεις των διαχειριστών για την καλύτερη πλοήγηση σας στο forum!
Πριν δημοσιεύσετε ένα νέο θέμα σιγουρευτείτε ότι δεν υπάρχει ήδη στο forum!
Να αναφέρετε πάντα την πηγή προέλευσης ενός άρθρου!
https://www.facebook.com/group.php?gid=56916183326&ref=mf

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης