Λοιπόν, αφού αναφερθήκαμε στο άγχος θα πρέπει να σας πω ότι ήμουν περιπου 20 και για τουλάχιστον 1 - 2 χρόνια μπαονόβγαινα στο νοσοκομείο με πονο κάτω δέξια στην κοιλιά. Και με κρατούσαν μια εβδομάδα και με άφηναν. Χωρίς κάποια διάγνωση, ε;
Ανέβαιναν τα λευκά μου από άγχος και στενοχώρια, άγχος βλέπετε και με είχαν διαρκώς ετοιμη για χειρουργείο σκωλικοειδίτη. Ο καλός θεούλης με έσωσε!!! Και το χειρότερο ήταν ότι έκανα πάνω από είκοσι φορές εμετό, ο πόνος δε σταματούσε και δε μπορούσα ούτε νερό να πιώ, έβγαζα ότι είχα, με άφηναν νηστική, μόνο με ορό, μου έκαναν γυναικολογικές εξετάσεις για τυχόν εγκυμοσύνη, ακτινογραφίες, αιματολογικές, ουρολογικές και ότι μπορείτε να φανταστείτε. Και σε μια εβδομάδα με άφηναν, στο τέλος πήγαινα μου έκαναν δύο παυσίπονες ενέσεις και με άφηναν να φύγω, μάλλον είχα έλκος αλλά ούτε που νοιαζόντουσαν και σιγά να μην μου έκαναν γαστροσκόπηση,. Άχρηστοι...
Και πήγα σε έναν καθηγητή γαστρεντερολόγο πάρα πολύ καλό, να κάνω γαστροσκόπηση, δεν θα το πιστέψετε τον βρήκα κατα τύχη στο Χρυσό Οδηγό. Έκανα γαστροσκόπηση, πολύ μπλιαξ εξέταση :pale: και μου είπε ενώ δεν του είχα μιλήσει καν, ότι όλα είναι από το άγχος μου, και στενοχωριέμαι και μετα δημιουργείτε ένας κόμπος στο λαιμό και με πονάει το στομάχι, και τότε παθαίνει συσπάσεις και δημιουργεί παλινδρόμηση και τότε οι εμετοί δεν σταματούσαν με τίποτα. Μου είπε να τρώω ότι θέλω, όχι ότι μου είχαν πει οι άσχετοι και να μη στενοχωριέμαι όσο αυτό είναι δυνατόν. Να μην βάζω με το μυαλό μου βλακείες, που το ήξερε - ούτε μέντιουμ να ήταν, επειδή ειχα χαμηλό αιματοκρίτη και δεν ανέβαινε χωρίς να έχω το στίγμα της μεσογειακής αναιμίας, δεν σήμαινε ότι εχω καρκίνο στο στομάχι και χάνω απο εκεί αίμα, είμαι υγιέστατη αλλά το άγχος μου μπορεί να μου κάνει μεγάλη ζημιά μου είπε, αααα και ότι είχα νεύρωση.
Και δεν θα το πιστέψετε αλλα μόλις έφυγα απο το ιατρείο του, ήμουν πλέον ωριμότερη και όπως αποδείχθηκε πολύ ικανή να αντιμετωπίσω το άγχος μου και δεν μου ξανασυνέβη τίποτε μέχρι τώρα και δεν ξαναπήγα στο νοσοκομείο. Στην αρχή, όταν αγχωνόμουν και άρχισε να με πνιγει ο κόμπος στο λαιμό και με τσιμπούσε στο στομάχι, πήγαινα κάπου, σκεφτόμουν μόνο τα ευχάριστα, χαλάρωνα, έλεγα να πάνε να πνιγουν όλοι όσοι με στενοχωρούν και ότι θα κοιτάξω τον εαυτό μου και δεν θα κάνω πάντα ότι θέλουν οι άλλοι και ήμουν μια χαρά. Βρήκα τον εαυτο μου και κατάλαβα ποσο αξίζει και έγινα καλά. Η λύση ήταν μέσα μου και έγινα καλά μόνη μου. Και κατάλαβα πόσο εύκολο είναι να καταστρέψεις την υγεία σου, να κάνεις κακό στον εαυτό σου, χωρίς να το καταλάβεις, απλώς καταπιέζοντας τον, και ασκώντας ψυχολογική βία. Κορίτσια, η στενοχώρια σκοτώνει... μακριά!!!
Και να τελειώσω λέγοντας ότι τα μόνα λεφτά που χάρηκα πιο πολύ απ΄όλα σε γιατρό εκτός απο την γέννα, ήταν αυτά, για την γαστροσκόπηση, τι τέλειος γιατρός, καλύτερος και απο ψυχολόγο, πραγματικά επιστήμονας και άνθρωπος, οι συμβουλές του και η διαίσθηση του με έσωσαν, κατάλαβε τα πάντα χωρίς καν να του μιλήσω, θα τον ευχαριστώ μια ζωή!!!