Asterakia
Για να μπορέσετε να διαβάσετε και να απαντήσετε στα θέματα του forum Αστεράκια θα πρέπει να συνδεθείτε.

Αν δεν διαθέτετε λογαριασμό σας παρακαλώ να πατήσετε στο κουμπί της εγγραφής.

Η εγγραφή είναι δωρεάν και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα θα είστε μέλος στην πιο τρελή παρέα μαμάδων.

Σας περιμένουμε!

Για τους γονείς και τα Αστεράκια τους


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Χειμωνιάτικη θαλπωρή

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

1Χειμωνιάτικη θαλπωρή Empty Χειμωνιάτικη θαλπωρή Την / Το Πεμ Νοε 18, 2010 1:04 pm

Mamma El

Mamma El
Admin
Admin
Τα συστήματα θέρμανσης που χρησιμοποιούμε είτε σε επαγγελματικούς χώρους είτε στο σπίτι μας είναι συνήθως τα συστήματα κεντρικής θέρμανσης (με πετρέλαιο ή φυσικό αέριο) και τα διαιρούμενα ή κεντρικά κλιματιστικά A/C.

Το πιο διαδεδομένο σύστημα κεντρικής θέρμανσης στη χώρα μας είναι με θερμό νερό χαμηλών θερμοκρασιών. Ωστόσο, υπάρχουν στο εμπόριο σύγχρονα συστήματα για μια άνετη διαβίωση στο σπίτι, αλλά συγχρόνως και εξοικονόμηση ενέργειας.

Σε περίπτωση όμως ανακατασκευής ή χτισίματος, η σωστή επιλογή θέρμανσης πρέπει να γίνει με ιδιαίτερη προσοχή. Για να πάρετε τη σωστή απόφαση συμβουλευτείτε έναν τεχνικό θέρμανσης, ο οποίος θα υπολογίσει τις θερμικές ανάγκες του χώρου συνυπολογίζοντας παράγοντες, όπως η έκθεση του κτιρίου, ο όγκος που πρέπει να θερμανθεί, η υπάρχουσα θερμική μόνωση και η δυνατότητα ανανέωσης του αέρα.

Ωστόσο, όμως, οι νέοι νόμοι για την εξοικονόμηση ενέργειας ευνοούν περισσότερο τις εγκαταστάσεις που λειτουργούν με νερό χαμηλής θερμοκρασίας, οι οποίες συντελούν στην αύξηση της ενεργειακής απόδοσης και τη μείωση του κόστους λειτουργίας. Την πιο διαδεδομένη λύση αποτελούν τα κλασικά θερμαντικά σώματα. Τα σώματα αυτά είναι κατασκευασμένα από ατσάλι και αλουμίνιο και ζεσταίνουν τον χώρο πολύ γρήγορα.

Τα σύγχρονα θερμαντικά σώματα που κυκλοφορούν στο εμπόριο μπορεί να στερεωθούν ακόμα και κάθετα προς τον τοίχο και να χρησιμοποιηθούν σαν μικρά διαχωριστικά ανάμεσα στα είδη υγιεινής ή ακόμα και για να στεγνώνουν οι πετσέτες. Μην ξεχνάτε γενικά πως για την εξοικονόμηση ενέργειας πρέπει να φροντίζουμε να είμαστε ενημερωμένοι για τα χαρακτηριστικά λειτουργίας τους.

ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

Θέρμανση επί ποδός!
Η εφαρμογή της ενδοδαπέδιας θέρμανσης σε κατοικίες και ανοιχτούς χώρους είναι αποτελεσματική, παρέχοντας μια σειρά από πλεονεκτήματα οικονομικής και λειτουργικής φύσεως

Η γλυκιά θερμότητα που «γαργαλάει» τις αισθήσεις είναι αυτή της ενδοδαπέδιας! Στην πράξη, η ενδοδαπέδια θέρμανση διοχετεύεται στον χώρο όχι με συμβατικά μέσα όπως το καλοριφέρ ή το αιρκοντίσιον, αλλά από ειδικούς σωλήνες που τοποθετούνται κάτω από το πάτωμα.

Η επιλογή της θέρμανσης αυτής συνοδεύεται από μια σειρά πλεονεκτημάτων, όπως το γεγονός ότι η θέρμανση είναι καθολική, διαχέεται ομοιόμορφα και δεν παραμένει «εγκλωβισμένη» περιμετρικά του καλοριφέρ.

Επιπλέον εξοικονομείται ενέργεια γιατί λόγω της σωστής κατανομής θερμότητας, η ρύθμιση γίνεται σε χαμηλότερες θερμοκρασίες. Η ενδοδαπέδια θέρμανση είναι ένα ενδεδειγμένο σύστημα και η λειτουργία του βασίζεται στην εξής διαδικασία: το ζεστό νερό θερμοκρασίας προσαγωγής 45-55oC περνά μέσω των σωληνώσεων, πετυχαίνοντας μια ομαλή θερμική επαφή με τα δομικά υλικά του δαπέδου το οποίο ενώ θερμαίνεται, μετατρέπεται σε θερμαντικό σώμα.

Η μέγιστη θερμοκρασία στην επιφάνεια του δαπέδου κυμαίνεται γύρω στους 26-32oC. Η αποτελεσματικότητα της καινοτόμου τεχνικής έγκειται και στο γεγονός ότι βελτιστοποιεί τις συνθήκες άνεσης των χρηστών, γίνεται εξοικονόμηση χώρου -αξιοποιείται με τον πλέον ιδανικό τρόπο ο χώρος που θα καταλάμβαναν τα σώματα καλοριφέρ- και αυξάνεται ο χρόνος ζωής του καυστήρα.

Η μέθοδος της ενδοδαπέδιας θέρμανσης εφαρμόζεται σε σύγχρονες αλλά και σε υπό ανακαίνιση κατοικίες, σε καταστήματα, σε γραφεία κ.α. Προσφέρεται εν γένει σε χώρους που η θέρμανση με τα κοινά θερμαντικά σώματα είναι μη ικανοποιητική (π.χ. αίθουσες με μεγάλο ύψος) ή δεν είναι επιθυμητή.

Αλλά είναι ίσως και η μοναδική μορφή θέρμανσης που ενδείκνυται για ανοιχτούς χώρους όπως πεζοδρόμια, γήπεδα, αεροδρόμια, εξασφαλίζοντας στους χρήστες μια ιδιαίτερη αίσθηση ευεξίας και θαλπωρής.

Πηγή: http://www.ethnos.gr


_________________
Τα Αστεράκια στο Facebook
Χειμωνιάτικη θαλπωρή ABKop2Χειμωνιάτικη θαλπωρή N3m2p2

http://mammaelpress.blogspot.com
http://mammael.blogspot.com
http://homedesignbyelkal.blogspot.com
Να διαβάζετε τις ανακοινώσεις των διαχειριστών για την καλύτερη πλοήγηση σας στο forum!
Πριν δημοσιεύσετε ένα νέο θέμα σιγουρευτείτε ότι δεν υπάρχει ήδη στο forum!
Να αναφέρετε πάντα την πηγή προέλευσης ενός άρθρου!
https://www.facebook.com/group.php?gid=56916183326&ref=mf

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης