Asterakia
Για να μπορέσετε να διαβάσετε και να απαντήσετε στα θέματα του forum Αστεράκια θα πρέπει να συνδεθείτε.

Αν δεν διαθέτετε λογαριασμό σας παρακαλώ να πατήσετε στο κουμπί της εγγραφής.

Η εγγραφή είναι δωρεάν και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα θα είστε μέλος στην πιο τρελή παρέα μαμάδων.

Σας περιμένουμε!

Για τους γονείς και τα Αστεράκια τους


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Η Γη μπατάρει και γίνεται... του Νώε

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

1Η Γη μπατάρει και γίνεται... του Νώε Empty Η Γη μπατάρει και γίνεται... του Νώε Την / Το Παρ Απρ 09, 2010 1:11 pm

Mamma El

Mamma El
Admin
Admin
Πιθανά αίτια:

Ηλιακές καταιγίδες και μετατόπιση του φλοιού της Γης,γεωμαγνητική αναστροφή ή/και αντιμετάθεση των Πόλων.

Η απάντηση
Το σενάριο της εφιαλτικής μετατόπισης του φλοιού της Γης είναι αυτό που διεκτραγωδεί με εξαιρετικά εφέ η ταινία «2012». Πέρα από το απαραίτητο σενάριο πολιτικής συνωμοσίας, αντλεί το «επιστημονικό της υπόβαθρο» από έναν συγκερασμό της υποτιθέμενης κορύφωσης της ηλιακής δραστηριότητας λόγω της πλανητικής ευθυγράμμισης με τη θεωρία μετατόπισης του φλοιού της Γης, που είχε υποστηρίξει το 1958 ο καθηγητής Ιστορίας των Επιστημών στο Κολέγιο Κeene των ΗΠΑ, Τσαρλς Χάπγκουντ (Charles Η. Ηapgood). Η θεωρία του Χάπγκουντ δεν έγινε ποτέ δεκτή από τους γεωλόγους, αλλά η χολιγουντιανή επιστήμη συνεισφέρει την εκδοχή ότι η ηλιακή καταιγίδα θα μας βομβαρδίσει με ορυμαγδό νετρίνων που, φθάνοντας ως τον πυρήνα της Γης, θα δράσουν μικροκυματικά και θα «διαλύσουν τα θεμέλια». Το αποτέλεσμα είναι απερίγραπτα καταστρεπτικό και ολοκληρώνεται με κατακλυσμό άχρις Ιμαλαΐων και τους ελάχιστους τυχερούς να σώζονται ελέω κιβωτών. Θα μπορούσε να ονομάσει κανείς το σενάριο αυτό και «η προοπτική της ομελέτας».

Ακόμη και χωρίς τη θεωρία του Χάπγκουντ, παρόμοιας μορφής ολική καταστροφή «υπόσχονται» δύο συγγενή σενάρια που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο- και υφέρπουν στην ταινία-, αυτό της γεωμαγνητικής αναστροφής και εκείνο της αντιμετάθεσης των πόλων. Ας ξεκινήσουμε όμως από την πλανητική ευθυγράμμιση:

Πλανητική ευθυγράμμιση
Η απροσμέτρητη όξυνση των φαινομένων που θα φέρουν την καταστροφή θα επιτελεσθεί, υποτίθεται, στα τέλη του 2012 λόγω ευθυγράμμισης των πλανητών ή και ευθυγράμμισης της Γης, του Ηλιου και του κέντρου του γαλαξία μας. Για το πρώτο η απάντηση είναι απλή: Μας είναι πανεύκολος ο υπολογισμός της θέσης των πλανητών του ηλιακού μας συστήματος στις 21.12.2012 και επ΄ ουδενί λόγω προκύπτει κάποια στοίχιση του πλανήτη μας με άλλους. Για το δεύτερο πρέπει πρώτα να αποσαφηνίσουμε ότι δεν έχουμε... αποσαφηνίσει ποιο είναι το κέντρο του γαλαξία μας! Αυτό συμβαίνει διότι τα όριά του εξαρτώνται από το σημείο παρατήρησης και την καθαρότητα των συνθηκών παρατήρησης. Εστω όμως ότι συμφωνούμε με το κέντρο που ορίζουν οι θιασώτες της γαλαξιακής ευθυγράμμισης. Υποτίθεται- κατ΄ αυτούς και τις προφητείες- ότι η αυγή του χειμερινού ηλιοστασίου του 2012-δηλαδή της 22ας Δεκεμβρίουθα βρει τον Ηλιο να ανατέλλει ενώ ακριβώς πίσω του στοιχίζεται το κέντρο του γαλαξία μας. Ωραία: αυτό αναμενόταν να συμβεί στα χρόνια μας, αλλά η διαδικασία ευθυγράμμισης είναι τόσο αργή που υπολογιζόταν για οποτεδήποτε μεταξύ των ετών 1980 και 2016. Κανείς δεν έχει τα στοιχεία για να διαλέξει ημέρα και ώρα! Ακόμη περισσότερολένε οι επιστήμονες της ΝΑSΑδεν έχουμε καμία μετρήσιμη ένδειξη ότι «ένα κύμα κοσμικής ακτινοβολίας» ετοιμάζεται να ξεχυθεί από το κέντρο του γαλαξία μας προς το μέρος μας. Αρα, από πού προκύπτει ο πανικός ότι αυτή η ξενόφερτη ενέργεια θα «μπουκώσει» τον Ηλιο και θα τον κάνει να μας μαστιγώσει με διαλυτικά νετρίνα;

Γεωμαγνητική αναστροφή
Το επόμενο υποσενάριο «ομελέτας» είναι αυτό της γεωμαγνητικής αναστροφής. Σύμφωνα με αυτό, η αναμενόμενη κορύφωση της ηλιακής δραστηριότητας το 2012- ένεκα του γνωστού ενδεκαετούς κύκλου συμβάντων στον Ηλιο- θα στείλει τόση ακτινοβολία στη Γη ώστε η μαγνητόσφαιρά μας (η ασπίδα προστασίας που σχηματίζεται από το μαγνητικό πεδίο του πλανήτη μας) να συμπιεστεί μέχρις... αντιστροφής των μαγνητικών πόλων μας.

Η γεωμαγνητική αναστροφή ως φαινόμενο δεν μας είναι διόλου άγνωστη: Βάσει των γεωλογικών δεδομένων, έχει συμβεί αρκετές φορές τα τελευταία εκατομμύρια χρόνια, με την τελευταία να εκτιμάται ότι συνέβη πριν από 780.000 χρόνια. Ωστόσο οι επιστήμονες επιμένουν ότι αφενός είναι χαοτική (δεν συμβαίνει με ημερολογιακή πειθαρχία), αφετέρου κανένα στοιχείο δεν υπήρξε ως σήμερα που να συνδέει την εκδήλωσή της με τον 11ετή ηλιακό κύκλο. Επιπλέον, μια επιστημονική έρευνα για το μαγνητικό πεδίο της Γης που δημοσιεύθηκε στο τεύχος Σεπτεμβρίου 2008 του περιοδικού «Science» κατέδειξε ότι, εκτός από το γνωστό μαγνητικό δίπολο Βορρά- Νότου, έχουμε και ένα δευτερεύον μαγνητικό πεδίο γύρω από τον πλανήτη μας. Αυτό είναι ασθενέστερο και παίζει ρυθμιστικό ρόλο για την εκδήλωση αντιστροφής: Αυτή συμβαίνει όταν το κύριο μαγνητικό πεδίο μας μειώνεται τόσο ώστε να αποκτήσει ένταση μικρότερη από εκείνη του ασθενούς δευτερεύοντος. Στα χρόνια που ζούμε αληθεύει ότι η ένταση του κύριου μαγνητικού πεδίου μας μειώνεται, αλλά- εφόσον συνεχίσει να μειώνεται με τον τρέχοντα ρυθμόθα φθάσουμε σε σημείο πιθανής γεωμαγνητικής αντιστροφής σε 500 χρόνια. Οχι σε δύο!

Τέλος, παραπλήσιο αλλά όχι ίδιο είναι το υποσενάριο της αντιμετάθεσης των πόλων (Ρolar Shift). Δεν είναι ίδιο διότι εδώ νοείται η αντιμετάθεση των γεωγραφικών πόλων και όχι των μαγνητικών. Ωστόσο μια τέτοια «τούμπα» του πλανήτη είναι ακόμη πιο απίθανη. Συγκεκριμένα, δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι συνέβη ποτέ πριν στη Γη και έχουμε μόνο δύο τέτοιες περιπτώσεις σε όλο το ηλιακό μας σύστημα: Εκείνη της Αφροδίτης, που περιστρέφεται αντίστροφα από τους υπόλοιπους πλανήτες, και εκείνη του Ουρανού, που περιστρέφεται «γέρνοντας». Η πρώτη έπεσε προφανώς «θύμα τροχαίου» από σύγκρουση με άλλον πλανήτη στο παρελθόν, ενώ ο δεύτερος επηρεάζεται βαρυτικά από τον Δία και τον Ποσειδώνα, ή και τον πλανήτη που εντοπίσαμε θεωρητικά στη ζώνη Κuiper. Αρα, για να συμβεί το ίδιο και στη Γη θα έπρεπε να προηγηθεί το σενάριο 1.

Πηγή: www.tovima.grhttp://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=33&artId=318899&dt=07/03/2010


_________________
Τα Αστεράκια στο Facebook
Η Γη μπατάρει και γίνεται... του Νώε ABKop2Η Γη μπατάρει και γίνεται... του Νώε N3m2p2

http://mammaelpress.blogspot.com
http://mammael.blogspot.com
http://homedesignbyelkal.blogspot.com
Να διαβάζετε τις ανακοινώσεις των διαχειριστών για την καλύτερη πλοήγηση σας στο forum!
Πριν δημοσιεύσετε ένα νέο θέμα σιγουρευτείτε ότι δεν υπάρχει ήδη στο forum!
Να αναφέρετε πάντα την πηγή προέλευσης ενός άρθρου!
https://www.facebook.com/group.php?gid=56916183326&ref=mf

2Η Γη μπατάρει και γίνεται... του Νώε Empty Απ: Η Γη μπατάρει και γίνεται... του Νώε Την / Το Παρ Απρ 09, 2010 2:17 pm

Kalli

Kalli
Admin
Admin
Ένα είναι σίγουρο... κάποια στιγμή η γη θα αλλάξει δραματικά, όπως γίνεται άλλωστε εδώ και εκατομμύρια χρόνια, από την Προϊστορία της. Η διαφορά εδώ είναι ότι εμείς οι άνθρωποι με τις κλιματικές αλλαγές που καταφέραμε και τις κάναμε να γίνουν πιό γρήγορα από όσο θα έπρπε, όλα αυτά τα σενάρια θα πραγματοποιηθούν πολύ πιό σύντομα, κανείς δεν ξέρει πότε. Φυσική εξέλιξη που εμείς οι άνθρωποι με την "εξυπνάδα" μας την κάναμε να έρθει πολύ πιό γρήγορα και πολύ πιό άγρια!


_________________
να ζεις, να αγαπάς, να μαθαίνεις
Rersonal Blog/
http://epiloxeiakatathlipsi.blogspot.com/ http://homedesignbyelkal.blogspot.com/
Συνεργάτης Fm Group/
http://myownkallisblog.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης