Asterakia
Για να μπορέσετε να διαβάσετε και να απαντήσετε στα θέματα του forum Αστεράκια θα πρέπει να συνδεθείτε.

Αν δεν διαθέτετε λογαριασμό σας παρακαλώ να πατήσετε στο κουμπί της εγγραφής.

Η εγγραφή είναι δωρεάν και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα θα είστε μέλος στην πιο τρελή παρέα μαμάδων.

Σας περιμένουμε!

Για τους γονείς και τα Αστεράκια τους


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

'Πήξατε' στα Λούτρινα; Πλύντε τα, επισκευάστε τα, οργανώστε τα!

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Mamma El

Mamma El
Admin
Admin
Όλο το «ζωικό βασίλειο» στοιβάζεται στο κρεβάτι του: σκονισμένα και βρόμικα αρκουδάκια ζητούν απεγνωσμένα μπανάκι και κάθε φορά που αγγίζετε τα λούτρινά του με διάθεση «εκκαθάρισης» γίνεται μια 'μίνι κόλαση'. Πώς θα διοικήσετε το λόχο των τριχωτών του φίλων;


Τρυπώνετε στο δωμάτιο του μικρού σας για ένα τελευταίο φιλί καληνύχτας και βρίσκετε να αστοχείτε και να φιλάτε ένα αρκουδάκι κολλημένο στο μάγουλο του; Κοιμάται μαζί με το μισό ζωικό βασίλειo της υφηλίου σε εκδοχή λούτρινου; Μήπως ήρθε ο καιρός να πλύνετε κάποια αρκουδάκια που άλλαξαν χρώμα από τη βρόμα και επιμένει να τα τρίβει στη μούρη του; Μήπως έφτασε η στιγμή να πάρετε μέτρα για τη μείωση του «υπερπληθυσμού» στο δωμάτιό του;

Στις επόμενες σελίδες σας αποκαλύπτουμε μερικά μυστικά που ανακαλύψαμε και ίσως σας βοηθήσουν να βάλετε σε τάξη τη συλλογή από λούτρινα των παιδιών σας.Καθαρίστε τα!

Όταν το αγαπημένο σκυλάκι ή αρκουδάκι βρομίζει, «καθαρίστε» με τις παρακάτω έξυπνες τεχνικές.


1. Με το σφουγγαράκι

Τι χρειάζεστε: Ένα απαλό απορρυπαντικό ρούχων κι ένα καθαρό σφουγγάρι ή ένα κομμάτι ύφασμα.

Τι πρέπει να κάνετε: Ρίξτε το απορρυπαντικό σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό και ανακατέψτε το για να κάνει αφρό. Μετά, πάρτε τις μπουρμπουλήθρες του απορρυπαντικού με το σφουγγάρι ή με το ύφασμα, τρίψτε απαλά το παιχνίδι για να καθαρίσει. Να ξεπλένετε συνεχώς το σφουγγάρι και προσέξτε να μη βρέξετε πολύ το ζωάκι. Αφήστε το να στεγνώνει για μία μέρα το λιγότερο.


2. Dry Clean

Τι χρειάζεστε: Μια μεγάλη πλαστική σακούλα, μισό φλιτζάνι σόδα φαγητού και μια μαλακή βούρτσα.

Τι πρέπει να κάνετε: Βάλτε δυο-τρία λούτρινα στην πλαστική σακούλα και στη συνέχεια προσθέστε τη σόδα φαγητού. Κλείστε τη σακούλα και κουνήστε τη με γρήγορες και απότομες κινήσεις για ένα λεπτό περίπου. Βγάλτε τα αρκουδάκια από τη σακούλα και βουρτσίστε τα με τη μαλακή βούρτσα για να αφαιρέσετε τη σκόνη, τη βρομιά και τη σόδα πάνω από το νεροχύτη. Αν έχετε να καθαρίσετε μεγαλύτερα ζώα, χρησιμοποιήστε μια ηλεκτρική σκούπα χειρός.


Καθαρίστε μαζί το βρόμικο αρκούδο

Τα παιχνίδια που η ετικέτα τους γράφει ότι μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο μπορείτε να τα βάλετε σε ένα απαλό πρόγραμμα -συνήθως σε αυτό που βάζετε τα ευαίσθητα ρούχα- και σε χαμηλή θερμοκρασία. Το κόλπο είναι να πείσετε το παιδί σας να συμμετάσχει στην επιχείρηση καθαρισμού του τριχωτού φίλου του. Ο αποχωρισμός -έστω και αυτών των λίγων ωρών- και το θέαμα του αγαπημένου του παιχνιδιού που του κρατάει συντροφιά τις νύχτες μπορεί να είναι πολύ σκληρό για το μικρό σας. Γι’ αυτό, λοιπόν, κάντε την ημέρα του καθαρισμού ιδιαίτερη, αφήνοντας το παιδί σας να πάρει μέρος και διασκεδάστε. Μια άλλη επιλογή είναι να το κάνετε τη νύχτα, όταν το μικρό σας κοιμάται. Μόλις καθαρίσετε το λούτρινο ζωικό βασίλειο, αφήστε το παιδί σας να το χτενίσει με μια μαλακή παιδική βούρτσα. Μόνο να προσέξετε να το κάνει απαλά.Πετάξτε τα! (χωρίς κλάματα)

Είναι πολύ δύσκολο για το παιδί σας να αποχωριστεί ένα λούτρινο ζωάκι -ακόμα κι αν έχει να παίξει μαζί του χρόνια. Αν αρνείται να πετάξει κάποιο παιχνίδι, να σεβαστείτε τα αισθήματά του. Για να κάνετε τον αποχωρισμό πιο εύκολο, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές:

Για να το βοηθήσετε να αποφασίσει ποιο παιχνίδι μένει και ποιο φεύγει, βάλτε το να ξεχωρίσει τα αγαπημένα του. Ρωτήστε το: «Ποια από αυτά είναι οι καλύτεροί σου φίλοι;

Ποια είναι μερικές φορές φίλοι σου; Ποια από αυτά δε σου αρέσουν;» Αυτός ο τρόπος θα το κάνει να σκεφτεί ποια παιχνίδια μπορεί να αποχωριστεί.
Ένας τρόπος για να πει εύκολα αντίο είναι να του διδάξετε τη συμπόνια. Δωρίστε τα αρκουδάκια με οποία δεν παίζει σε κάποια ιδρύματα ή σε άλλα παιδάκια που δεν έχουν πολλά παιχνίδια. Πείτε του πόσο χαρούμενα θα κάνουν άλλα παιδάκια τα ζωάκια του και πάρτε το μικρό σας μαζί την ώρα που θα τα προσφέρετε.
Πριν χαρίσετε ή πετάξετε ένα λούτρινο ζωάκι, βγάλτε του φωτογραφίες και φτιάξτε ένα άλμπουμ αναμνήσεων για το παιδί σας. Αν όμως προβάλλει σθεναρή αντίδραση το παιδί; Τότε μην το παρατραβήξετε και, αλίμονο, μην το πετάξετε κρυφά.


Επισκευάστε τα!

Αν ο καλύτερος φίλος του παιδιού σας έχασε το χέρι του, έφυγε το μάτι του ή κουτσάθηκε, τότε ίσως να πρέπει να προχωρήσετε στη διαδικασία της εγχείρησης.

Για να επιδιορθώσετε τις σκισμένες ραφές ή για να ράψετε ένα πόδι που κρέμεται, χρησιμοποιήστε μια νάιλον κλωστή και μια μεγάλη βελόνα. Όσο πιο μεγάλο είναι το λούτρινο, τόσο μεγαλύτερη βελόνα θα χρειαστείτε.
Αν λείπει η μύτη του ή το μάτι του, προτιμήστε να ράψετε ένα καινούργιο παρά κάποιο κουμπί, γιατί υπάρχει περίπτωση να το καταπιεί το παιδί.
Για να γεμίσετε το πόδι ενός λιονταριού, αγοράστε το υλικό που χρησιμοποιούν για να γεμίζουν τα μαξιλάρια. Ψάξτε να βρείτε μια ίσια ραφή για να μπορέσετε να κάνετε την τομή για την εγχείρηση. Στα καλής ποιότητας παιχνίδια, οι ραφές είναι ραμμένες συνήθως στο χέρι. Συχνά βρίσκονται στις μασχάλες ή στην κοιλιά και οι χειροποίητες ραφές είναι μεγαλύτερες από αυτές της μηχανής. Όμως αν το ζωάκι έχει ραφές μηχανής, μπορείτε να τις ανοίξετε με ένα μικρό ψαλιδάκι ραψίματος. Γεμίστε το με το ειδικό υλικό και ξαναράψτε το στο ίδιο σημείο.
Αν δεν μπορείτε να επισκευάσετε το χαλασμένο αρκουδάκι σας, τότε θα πρέπει να «ξυπνήσετε» το δημιουργό που βρίσκεται μέσα σας. Αφήστε το παιδί σας να διαλέξει ένα αξεσουάρ, όπως ένα κάλυμμα ματιού για το τυφλό αρκουδάκι (που τώρα πια δεν είναι ένα απλό αρκουδάκι, αλλά πειρατής!), ή ένα καπέλο από κούκλα για να κρύψετε το χαμένο αυτί της γατούλας.


Οργανώστε τα!

Δοκιμάστε αυτούς τους πραγματικά πρακτικούς τρόπους για να τακτοποιήσετε τα λούτρινα ζωάκια σας.
Βάλτε όλα τα ζωάκια σε σακούλα φύλαξης ρούχων με φερμουάρ και κρεμάστε τη σε μια γωνιά στο δωμάτιο του παιδιού.
Κρεμάστε πίσω από την πόρτα της ντουλάπας ή του δωματίου υφασμάτινες θήκες και τοποθετήστε τα παιχνίδια του ή στερεώστε ράφια στους τοίχους και βάλτε τα παιχνίδια που δε χρησιμοποιεί πολύ συχνά.
Πάρτε μεγάλα και πολύχρωμα κουτιά ή χαρτόκουτα και διακοσμήστε τα μαζί με το παιδί σας και στοιβάξτε όλα τα λούτρινα ζωάκια.

Πηγή: in.gr


_________________
Τα Αστεράκια στο Facebook
'Πήξατε' στα Λούτρινα; Πλύντε τα, επισκευάστε τα, οργανώστε τα! ABKop2'Πήξατε' στα Λούτρινα; Πλύντε τα, επισκευάστε τα, οργανώστε τα! N3m2p2

http://mammaelpress.blogspot.com
http://mammael.blogspot.com
http://homedesignbyelkal.blogspot.com
Να διαβάζετε τις ανακοινώσεις των διαχειριστών για την καλύτερη πλοήγηση σας στο forum!
Πριν δημοσιεύσετε ένα νέο θέμα σιγουρευτείτε ότι δεν υπάρχει ήδη στο forum!
Να αναφέρετε πάντα την πηγή προέλευσης ενός άρθρου!
https://www.facebook.com/group.php?gid=56916183326&ref=mf

Γωγω!

Γωγω!
Star Members
Star Members
Εμεις εχουμε παρει δυο μεγαλα πτυσσομενα βαρελακια σε σχημα αρκουδου και σκυλακου,κι εχουμε μεσα ολα τα λουτρινα κουκλοζωακια μας!! 'Πήξατε' στα Λούτρινα; Πλύντε τα, επισκευάστε τα, οργανώστε τα! 519942
σχεδον καθε τρεις μηνες κανουν το μπανακι τους στο πλυντηριο 'Πήξατε' στα Λούτρινα; Πλύντε τα, επισκευάστε τα, οργανώστε τα! 618344
οσο για τ αλλα που λειτουργουν με μπαταριες εχουμε ενα μεγαλο καλαθι που ταιριαζει με τα χρωματα του παιδικου μας,και τα εχουμε αποθηκευσει εκει 'Πήξατε' στα Λούτρινα; Πλύντε τα, επισκευάστε τα, οργανώστε τα! 826255

και τα τουβλακια μας,τα παπακια μας,τα λατρεμενα μας little pepole,τα παζλ μας,και οι ατελειωτες barbie βρισκονται σε ενα φυλλο της 3φυλλης ντουλαπας μας,
α,ναι!κι ολα τα βιβλιο-παραμυθια μας σ ενα σκαμπο-μπαουλο οπου και κοσμει το παιδικο δωματιο μας!

Mamma El

Mamma El
Admin
Admin
Τώρα που θα μετακομίσουμε και εμείς και θα έχουμε ένα παραπάνω δωμάτιο θα μπει το καθένα στη θέση του. Θα οργανωθούν πιστεύω καλύτερα τα παιχνίδια τους καθώς θα υπάρχει μεγαλύτερος χώρος για λύσεις αποθήκευσης.
Βασικά σκέφτομαι ότι λούτρινο περισσεύει να πάει για ανακύκλωση! wide smile


_________________
Τα Αστεράκια στο Facebook
'Πήξατε' στα Λούτρινα; Πλύντε τα, επισκευάστε τα, οργανώστε τα! ABKop2'Πήξατε' στα Λούτρινα; Πλύντε τα, επισκευάστε τα, οργανώστε τα! N3m2p2

http://mammaelpress.blogspot.com
http://mammael.blogspot.com
http://homedesignbyelkal.blogspot.com
Να διαβάζετε τις ανακοινώσεις των διαχειριστών για την καλύτερη πλοήγηση σας στο forum!
Πριν δημοσιεύσετε ένα νέο θέμα σιγουρευτείτε ότι δεν υπάρχει ήδη στο forum!
Να αναφέρετε πάντα την πηγή προέλευσης ενός άρθρου!
https://www.facebook.com/group.php?gid=56916183326&ref=mf

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης