Asterakia
Για να μπορέσετε να διαβάσετε και να απαντήσετε στα θέματα του forum Αστεράκια θα πρέπει να συνδεθείτε.

Αν δεν διαθέτετε λογαριασμό σας παρακαλώ να πατήσετε στο κουμπί της εγγραφής.

Η εγγραφή είναι δωρεάν και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα θα είστε μέλος στην πιο τρελή παρέα μαμάδων.

Σας περιμένουμε!

Για τους γονείς και τα Αστεράκια τους


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Δάπεδα.

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

1Δάπεδα. Empty Δάπεδα. Την / Το Τετ Ιαν 06, 2010 11:41 pm

Mamma El

Mamma El
Admin
Admin
Δάπεδα. Assets_LARGE_t_1181_413105_type11279

Αν νομίζετε ότι η επιλογή δαπέδου είναι εύκολη υπόθεση, μάλλον κάνετε λάθος. Παράγοντες όπως η υγρασία, τα τετραγωνικά, τα χαμηλά ταβάνια, οι παράγωνοι χώροι, οι αντανακλάσεις του φωτός δημιουργούν περιορισμούς και δυσκολεύουν την επιλογή σας.
Σήμερα, τα δεδομένα αλλάζουν, η τεχνολογία εξελίσσεται και σύγχρονα δάπεδα μπαίνουν δυναμικά στο χώρο μας. Εντοπίστε τις ανάγκες σας, γνωρίστε το χαρακτηριστικό των υλικών που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και επιλέξτε τα κατάλληλα!

Για αισθητικό αποτέλεσμα....
Ως ισχυρό στοιχείο του χώρου, το δάπεδο είναι ικανό να μετατρέψει τη γενική εικόνα και να αναδείξει το προσωπικό σας ύφος. Εκπληκτικές συνθέσεις, συνδυασμοί χρωμάτων και υλικών χρησιμοποιούνται για να δώσουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Κρύσταλλα με πλήρη διαφάνεια, ψηφίδες, αληθινά φύλλα χρυσού, ιριδίζουσες επιφάνειες, γυαλιστεροί γρανίτες και τεχνητά πετρώματα επενδύουν τους χώρους, ενώ η αρμονία των υλικών και η ποικιλία σχεδίων αναβαθμίζουν την έννοια της επίπεδης επιφάνειας. Όμορφες επεμβάσεις μπορείτε να δημιουργήσετε ακόμη και με μη αναμενόμενα υλικά, όπως το τριμμένο κεραμίδι ή το πυρότουβλο.

Για σκληρή χρήση...
Οι χώροι με υψηλές απαιτήσεις σε μηχανικές αντοχές, με τριβές, καθημερινή φθορά, αλά και ρύπους, απαιτούν υλικά ανθεκτικά και εύκολα στον καθαρισμό. Την πρωτιά στην κατηγορία των εξαιρετικά ανθεκτικών δαπέδων κατέχουν οι ρητινικές επιστρώσεις που εφαρμόζονται στα χυτά κονιάματα. Τα κεραμικά πλακάκια είναι τα πιο ανθεκτικά της αγοράς, αφού αντέχουν ακόμη σε υπερβολικό φορτίο. Επιπλέον, ιδανική λύση αποτελούν τα δάπεδα laminate και τα δάπεδα από P.V.C. Το μάρμαρο και ο γρανίτης έχουν πολύ καλή συμπεριφορά σε καταπονήσεις, όμως θυμηθείτε ότι είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στα καθαριστικά και στις χημικές ενώσεις.

Για παράγωνους χώρους...
Συχνά οι κακοτεχνίες στις οικοδομές έχουν ως αποτέλεσμα παράγωνους χώρους, που δείχνουν ακόμη χειρότεροι με τη λανθασμένη επιλογή δαπέδου, αφού ο λοξός αρμός θα τονίσει την ατέλεια. Είναι προτιμότερο, λοιπόν, να καταλήξετε σε τοποθέτηση με διαγώνια χάραξη και όχι σε παράλληλη με τους τοίχους. Αν θέλετε να επενδύσετε το δάπεδο με υλικά όπως μάρμαρο, γρανίτη ή πλακάκι, ξεκινήστε με διαγώνια τοποθέτηση και εμπλουτίστε με κεντρικά θέματα όπως ψηφιδωτά, που θα τραβήξουν την προσοχή. Οι μακριές κουρτίνες και η τοποθέτηση επίπλων στην περιφέρεια θα κρύψουν το πρόβλημα. Ακανόνιστα γεωμετρικά σχήματα και γραμμές είναι κατάλληλα για παράγωνα δάπεδα, ενώ μπορείτε να επιλέξετε υλικά όπως η μοκέτα με επαναλαμβανόμενη πλέξη που δεν διακόπτονται και χαρίζουν ομοιομορφία στο χώρο.

Δάπεδα. Assets_LARGE_t_1181_413070_type11279

Για ανακαινίσεις...
Η απόφαση να αναδιαμορφώσετε ένα χώρο συχνά σημαίνει και την αλλαγή δαπέδου. Ακόμη και αν το υπάρχον δάπεδο είναι σε καλή κατάσταση, είναι σίγουρο ότι μετά τα γκρεμίσματα και τις αλλαγές που θα κάνετε θα απαιτεί και αυτό ανακαίνιση.
Τα κενά που θα δημιουργηθούν μπορούν να καλυφθούν με ποδιές μαρμάρου δημιουργώντας ένθετα σχέδια ή από υλικό ανάλογο με το παλιό, σε συνδυασμό χρώματος, αφού είναι μάλλον αδύνατον να βρείτε ακριβώς το ίδιο στην αγορά. Όταν θέλετε, βέβαια, να αναπαλαιώσετε ένα παραδοσιακό ή νεοκλασικό κτίριο, τότε θα πρέπει να σεβαστείτε τις αρχές της αρχιτεκτονικής χάραξης. Γνωρίστε τα πλακάκια από τσιμέντο, τα μάρμαρα παλαιάς κοπής με ρινίσματα στην επιφάνεια τους που θυμίζουν σκουριά, το παρκέ ψαροκόκαλο ή τα κλασικά λευκά μάρμαρα, όπως του Διονύσου, για να διατηρήσετε την κομψότητα και τη μεγαλοπρέπεια του χώρου.
Ακόμη, μια πολύ γρήγορη, εύκολη και οικονομική λύση για να ανακαινίσετε το δάπεδο σας είναι η τοποθέτηση laminate δαπέδου, ενώ αν πρόκειται για επαγγελματικό χώρο μπορείτε να επιλέξετε δάπεδο πλαστικό ή δάπεδο βυνιλίου.

Για σκάλες και εισόδους...
Η είσοδος αποτελεί την πρώτη εντύπωση του επισκέπτη, που συνήθως δημιουργείται από το δάπεδο και από τα χρώματα των τοίχων. Συνήθως αυτές οι δύο λειτουργίες, της εισόδου και της χρήσης της σκάλας, βρίσκονται στον ίδιο χώρο, για αυτό και πρέπει να τα αντιμετωπίζετε μαζί και να συνδυάσετε αρμονικά τα υλικά που θα τις περιβάλλουν. Αν θέλετε ξύλο παντού, τότε καταλήξετε σε ένα σχέδιο με μαρκετερί ή αλλαγή υλικού ακριβώς μέσα από την είσοδο, στο σημείο υποδοχής, που θα κλέψει σίγουρα την παράσταση... η μοκέτα με μεταλλικές γωνιές στις ακμές των σκαλοπατιών θα δείξει το χώρο επιμελημένο, τα φωτεινά μάρμαρα τα επικίνδυνα σημεία, αλλά και η έμφαση στην καλοδουλεμένη λεπτομέρεια είναι κάποιες από τις ιδέες που μπορείτε να ακολουθήσετε για να δώσετε μοναδικό χαρακτήρα στην είσοδο και στη σκάλα του σπιτιού σας.

Για υγρούς ή εξωτερικούς χώρους....
Το υγρό στοιχείο δημιουργεί ακόμη την ανάγκη για ακόμη πιο προσεκτική επιλογή δαπέδου. Απαγορεύονται τα πορώδη υλικά, που επιτρέπουν στην υγρασία να εισέλθει στο εσωτερικό τους και να βλάψει ανεπανόρθωτα την υποδομή. Ανάγλυφες πλάκες και επισμαλτωμένα υλικά είναι τα πλέον ιδανικά για τους υγρούς χώρους, θα πρέπει όμως να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή και στα υλικά αρμολόγησης, ώστε η υγρασία ή το νερό να μην εισχωρεί ούτε από τους αρμούς. Για τους λάτρεις του ξύλου, η βιομηχανική αδιαβροχοποίηση του το κάνει κατάλληλο για χώρους όπως το μπάνιο ή τη βεράντα, θυμίζοντας κάτι από κατάστρωμα.

Δάπεδα. Assets_LARGE_t_1181_413102_type11279

Ιδιότητες δαπέδων

Δάπεδο laminate
Διατίθενται σε πολλούς χρωματισμούς φυσικού ξύλου με δυνατότητα πολλών συνδυασμών και συνοδεύονται από ειδικά εξαρτήματα (σοβατεπί, αρμοκάλυπτρα κ.α.).
Τοποθετούνται εύκολα και γρήγορα πάνω σε οποιαδήποτε λεία και στεγνή επιφάνεια. Δεν χαράσσονται, δεν αφήνουν σημάδια από τακούνι, αντέχουν στο κάψιμο από τσιγάρα. Έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, χωρίς να απαιτείται ειδική συντήρηση. Δυνατότητα γρήγορης και άψογης τοπικής κατασκευής ή αντικατάστασης οποιασδήποτε χτυπημένης σανίδας. Αντοχή στις ρόδες των καρεκλών που πληρούν τις σχετικές προδιαγραφές. Δεν λεκιάζουν. Ανθεκτικά στο φως. Ακόμη κι όταν εκτίθενται σε πολύ έντονη ηλιοφάνεια, διατηρούν το χρώμα τους.
Η φροντίδα των δαπέδων είναι πολύ εύκολη και μπορούν να καθαριστούν με ένα υγρό ύφασμα ή να σφουγγαριστούν με πολύ καλά στιμμένο πανί. Η σκόνη και τα ακάρεα δεν μπορούν να περάσουν κάτω από την κλειστή επιφάνεια του δαπέδου. Τα δάπεδα είναι κατάλληλα και για άτομα που είναι αλλεργικά στην οικιακή σκόνη.

Δάπεδο από P.V.C.
Μεγάλη διάρκεια ζωής. Σκληρή επιφάνεια που απαιτεί μικρά ποσά συντήρησης. Υψηλή ποιότητα και χαμηλή τιμή. Μεγάλη γκάμα χρωμάτων, σχεδίων και κατασκευής. Καλή χημική αντίσταση, αντιμικροβιακά για νοσοκομεία, εργαστήρια κ.α. Πολλή καλή αντίσταση στη φωτιά που παρέχει ασφάλεια σε ώρα ανάγκης. Εύκολη τοποθέτηση.

Δάπεδα βινυλίου
Αντιολισθητικά. Καθαρίζονται και πλένονται εύκολα. Μονόχρωμα ή σε συνδυασμούς χρωμάτων με σχέδια κλασικά ή μοντέρνα. Υγιεινό και κατάλληλο για αλλεργικούς στη σκόνη.

Ψάθες από sisal ή κοκκοφοίνικα.
Για φυσική ατμόσφαιρα στο σπίτι ή τον επαγγελματικό χώρο, είτε από τοίχο σε τοίχο είτε σε διαστάσεις τελειωμένες με μπορντούρα. Όλες, οι ποιότητες των Sisal-κόκκος, φτιαγμένες από εξαιρετικά ανθεκτικές φυσικές ίνες δίνουν εξαιρετική αντοχή, ενώ ρυθμίζοντας της ατμοσφαρική υγρασία του χώρου εγγυώνται υγιεινές συνθήκες διαβίωσης.
Τα φυσικά τους χρώματα ταιριάζουν με κάθε στυλ επίπλωσης και δίνουν εξαιρετικά αποτελέσματα στη διακόσμηση των χώρων.

Μοκέτες
Η επικάλυψη του δαπέδου με μοκέτα αποτελεί μια πολύ οικονομική και εύκολη λύση. Μοναδική προϋπόθεση είναι η αρχική επιφάνεια να μην παρουσιάζει καμία απολύτως ανωμαλία και επομένως ενδείκνυται για την κάλυψη του μωσαϊκού, μαρμάρου και ξύλου. Τοποθετείται γρήγορα, ενώ μπορεί να αντικατασταθεί με την ίδια ευκολία.
Οι μοκέτες διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία από συνθέσεις και σε διάφορα σχέδια, χρώματα και μεγέθη.
Ταιριάζουν σε κάθε στυλ διακόσμησης και αποτελούν μια φυσική βάση για τα πιο διαφορετικά έπιπλα. Χαρίζουν ζεστασιά στα κρύα δάπεδα και φροντίζουν για την ευχάριστη ατμόσφαιρα στο χώρο.

Tip συντήρησης.
Τοποθετήστε στις εισόδους σας ποδόμακτρα καθαρισμού. Αυτό θα εμποδίσει τη βρομιά να μπει από έξω μέσα στο χώρο σας.
Για να διατηρήσετε την ομορφιά της μοκέτας σας για πολύ καιρό, συνιστούμε να την σκουπίζετε με ηλεκτρική σκούπα τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Προτιμήστε μια ηλεκτρική σκούπα με περιστρεφόμενες βούρτσες. Κάθε δύο χρόνια να κάνετε έναν πλήρη καθαρισμό της μοκέτας σας έτσι ώστε να διατηρήσετε την εμφάνιση της. Για κατάλληλες μεθόδους καθαρισμού, συμβουλευτείτε εξειδικευμένα συνεργεία καθαρισμού.
Αν έχετε επιλέξει laminate δάπεδο, να θυμάστε ότι καθαρίζεται μόνο με νερό και καλά στιμμένο πανί ή σφουγγαρίστρα. Μπορείτε αν θέλετε να προμηθευτείτε από το εμπόριο και κάποιο ειδικό καθαριστικό αλλά να κάνετε περιορισμένη χρήση του.
Για τα πλακάκια και τους αρμούς επιλέξτε τον καινούργιο στόκο για τους αρμούς που υπάρχει στο εμπόριο με σμάλτο. Η τιμή του έχει πολύ μικρή διαφορά από τον απλό στόκο, αλλά έχει πολύ καλά αποτελέσματα. Η επισμάλτωση που γίνεται δεν αφήνει τον αρμό να λερωθεί και παράλληλα δεν αλλοιώνεται καθόλου το αρχικό χρώμα του αρμού με το πέρασμα του χρόνου.

Πηγή: My home.


_________________
Τα Αστεράκια στο Facebook
Δάπεδα. ABKop2Δάπεδα. N3m2p2

http://mammaelpress.blogspot.com
http://mammael.blogspot.com
http://homedesignbyelkal.blogspot.com
Να διαβάζετε τις ανακοινώσεις των διαχειριστών για την καλύτερη πλοήγηση σας στο forum!
Πριν δημοσιεύσετε ένα νέο θέμα σιγουρευτείτε ότι δεν υπάρχει ήδη στο forum!
Να αναφέρετε πάντα την πηγή προέλευσης ενός άρθρου!
https://www.facebook.com/group.php?gid=56916183326&ref=mf

2Δάπεδα. Empty Σωστό πάτωμα Την / Το Τετ Μάης 15, 2013 5:45 pm

koligas


Star Members
Star Members
Όλα όσα αναφέρετε στο post σας είναι όντως έτσι.
Η επιλογή του σωστού πατώματος όμως είναι συνδυασμός του budget που διαθέτει κανείς, αλλά και της ποιότητας που θέλει να προδώσει στο χώρο που το τοποθετεί.
Έτσι οι επιλογές παρκέ ή laminate, με την εξέλιξη και των δύο ειδών προϊόντων μας δυσκολεύει λίγο (και λόγω του ότι θέλουμε ο χώρος μας να έχει τη ζεστασιά, την ποιότητα και την αίσθηση του παρκέ, αλλά και λόγω του ότι ποιοτικά το laminate έχει ανέβει τα τελευταία χρόνια, κατακόρυφα σε σχέση με την τιμή του)

Η Εταιρεία μας Κολίγας ασχολείται για πάνω από 30 χρόνια με τον χώρο του δαπέδου και μπορεί να πάρει κανείς μια ιδέα για το τι κάνουμε και στην ιστοσελίδα μας.

http://www.koligas.gr/offers.php

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης