Asterakia
Για να μπορέσετε να διαβάσετε και να απαντήσετε στα θέματα του forum Αστεράκια θα πρέπει να συνδεθείτε.

Αν δεν διαθέτετε λογαριασμό σας παρακαλώ να πατήσετε στο κουμπί της εγγραφής.

Η εγγραφή είναι δωρεάν και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα θα είστε μέλος στην πιο τρελή παρέα μαμάδων.

Σας περιμένουμε!

Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

Asterakia
Για να μπορέσετε να διαβάσετε και να απαντήσετε στα θέματα του forum Αστεράκια θα πρέπει να συνδεθείτε.

Αν δεν διαθέτετε λογαριασμό σας παρακαλώ να πατήσετε στο κουμπί της εγγραφής.

Η εγγραφή είναι δωρεάν και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα θα είστε μέλος στην πιο τρελή παρέα μαμάδων.

Σας περιμένουμε!
Asterakia
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Για τους γονείς και τα Αστεράκια τους

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Τα καθημερινά νέα μας

+15
PARIS37
Τζοτζομαμά
PINIW
Xara
Αλεξάνδρα
eugenia
biskotaki
Ina
ANTZY
μαρια
xristinaki
tinkerbell
ΚΑΤΙΑ
bebinos
Mamma El
19 απαντήσεις

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 18 ... 33, 34, 35, 36, 37  Επόμενο

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 34 από 37]

826Τα καθημερινά νέα μας - Σελίδα 34 Empty Απ: Τα καθημερινά νέα μας Σαβ Ιουλ 17, 2010 9:52 pm

vasso24

Star Members
Star Members

Δεν το δικαιουμαι το εξαμηνο γιατι εχω κυρια ασφαλιση ΤΣΜΕΔΕ (μηχανικων) οχι ΙΚΑ...οποτε θα το πιω το ποτηριον! Η μαμα μου και η πεθερα μου θα τον κρατανε ανα δυο ημερες εναλλαξ...

827Τα καθημερινά νέα μας - Σελίδα 34 Empty Απ: Τα καθημερινά νέα μας Σαβ Ιουλ 17, 2010 9:57 pm

Mamma El

Admin
Admin

Σοβαρά; Το ΤΣΜΕΔΕ δεν είναι δημόσιο; Ούτε ενιάμηνο δεν έχετε δηλαδή όπως οι άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι; Shocked

https://www.facebook.com/group.php?gid=56916183326&ref=mf

828Τα καθημερινά νέα μας - Σελίδα 34 Empty Απ: Τα καθημερινά νέα μας Δευ Ιουλ 19, 2010 3:24 pm

vasso24

Star Members
Star Members

οχι παιρνω μονο οτι δινει η τραπεζα....2 μηνες πριν τον τοκετο και περιπου 3 μετα...αστα δεν το εχω συνειδητοποιησει ακομα οτι επιστρεφω

Την Πέμπτη κλείνει 3 μηνών ο μπέμπης και κανονισα για το 2ο εμβόλιο του με την παιδίατρο...Κορίτσια, μέχρι ποια ηλικία χρειάζεται η αποστείρωση..Επίσης, ο άντρας μου και η πεθερά μου με έχουν ζαλίσει να δώσω και λίγο νερό στο μωρό για να καθαρίζει το στόμα του λένε... Να το κάνω;

829Τα καθημερινά νέα μας - Σελίδα 34 Empty Απ: Τα καθημερινά νέα μας Δευ Ιουλ 19, 2010 3:37 pm

Mamma El

Admin
Admin

Η αποστείρωση συνήθως χρειάζεται μέχρι να μπουν οι στερεές τροφές. Τουλάχιστον μέχρι τον 6-7ο μήνα. Ρώτα όμως και τον παιδίατρο σου να σου πει.
Θηλάζεις ή δίνεις μπουκάλι βρε Βάσω; Όλο ξεχνάω! :sad:

Αν θηλάζεις δεν νομίζω ότι χρειάζεται νεράκι το μικρούλι σου.
Εκτός κι αν σου πει ο παιδίατρος να τους δίνεις λίγο λόγω καλοκαιριού και ζέστης, έστω λίγο χαμομηλάκι!
Και να πεις του άντρα σου και της πεθεράς σου να πάψουν να το παίζουν ξερόλες. Εσύ θα κάνεις ότι σου πει ο παιδίατρος. kisses

830Τα καθημερινά νέα μας - Σελίδα 34 Empty Απ: Τα καθημερινά νέα μας Δευ Ιουλ 19, 2010 4:01 pm

vasso24

Star Members
Star Members

Δίνω 2 γεύματα μπουκάλι γιατί με το θήλαστρο δε βγάζω αρκετό για να το το αφήσω όταν θα είμαι δουλεια...Τους το έχω πει και επιμένουν....Εδώ η πεθερά μου μου έλεγε να δώσω χαμομήλι απο νεογέννητο γιατι το έκαναν και εκεινοι παλια λεει... το λεει και το ξαναλεει μπροστα μου περιμενοντας να απαντησω... ξερολες για ξερολες!

831Τα καθημερινά νέα μας - Σελίδα 34 Empty Απ: Τα καθημερινά νέα μας Δευ Ιουλ 19, 2010 4:08 pm

Mamma El

Admin
Admin

Ε, μην την αφήνεις να περιμένει. Να της απαντήσεις κι εσύ καταλλήλως!
Και πάντα με βάση ότι σου έχει πει ο παιδίατρος!!!!
Εμένα να δεις τι έλεγε. Συνέχεια της έλεγα αυτά που μου έλεγε η γιατρός μου.
Μέχρι που κάποια στιγμή την είπε άχρηστη. Τότε εγώ τα πήρα και της είπα ότι εκείνη σπούδασε πόσα χρόνια και είναι επιστήμονας και δεν μπορεί, κάτι παραπάνω θα ξέρει.
Μετά από αυτό δεν ξαναμίλησε!!!!! Cool
Επίσης της θύμισα ότι έχω σπουδάσει βρεφοκομία και επίσης ξέρω κάτι παραπάνω!!!! goofy

832Τα καθημερινά νέα μας - Σελίδα 34 Empty Απ: Τα καθημερινά νέα μας Δευ Ιουλ 19, 2010 4:15 pm

vasso24

Star Members
Star Members

την Πεμπτη που θα παμε γιατρο θα τη ρωτησω και θα ξερω...σημερα προεκυψε και θεμα με τον πεθερο μου για το ποτε θα κανουμε τη βαφτιση...Θεωρει οτι 5 μηνων που θα ειναι ο μπεμπης ειναι πολυ μικρος....Προχθες με ειδε που κατεβηκα στη πεθερα μου να παρω λιγο ψωμι ενω ο μπεμπης κοιμοταν και μου λεει "καλα αφησες το παιδι μου μονο του????" "Δεν θα κατσω ολη μερα" του λεω, "ουτε καθομαι απο πανω του να τον κοιταω"....Νομιζω οτι του ανεβασα την πιεση!

833Τα καθημερινά νέα μας - Σελίδα 34 Empty Απ: Τα καθημερινά νέα μας Δευ Ιουλ 19, 2010 4:23 pm

Mamma El

Admin
Admin

Κοίταξε να δεις. Στο θέμα της βάφτισης θα συμφωνήσω με τον πεθερό σου.
Και εμένα μου φαίνονται μικρούλια για βάφτιση. Ίσως για αυτό τις δικές μου τις βάφτισα περίπου στους 10 μήνες.
Και μπορεί να σε κάνω τούρμπο αλλά επίσης θα συμφωνήσω στο ότι τον άφησες μόνο του, ακόμα κι αν πήγες μέχρι το φούρνο!
Έστω κι αν κοιμάται καλό είναι να βρίσκεται κάποιος στο σπίτι. Εγώ τις έντυνα καλά, αν ήταν χειμώνας, τις έβαζα στο καρότσι και πηγαίναμε όπου θέλαμε!!!
Ούτε τώρα που είναι πιο μεγάλες δεν τις αφήνω ακόμα και να πάω στο μαγαζάκι που είναι ακριβώς κάτω από την πολυκατοικία μας.

834Τα καθημερινά νέα μας - Σελίδα 34 Empty Απ: Τα καθημερινά νέα μας Δευ Ιουλ 19, 2010 9:02 pm

vasso24

Star Members
Star Members

Καλε κατεβηκα 10 σκαλοπατια να παρω απο την πεθερα μου ψωμι..δεν πηγα στο φουρνο! ουτε τον αφηνω μονο στο σπιτι ποτε αλλα δεν καθομαι πανω απο το κεφαλι του την ωρα που κοιμαται να τον βλεπω (γιατι αυτο κανουν τα πεθερικα μου οταν κοιμαται κατω κανενα μεσημερι ο μικρος)

οσο για την βαφτιση δε διαφωνω οτι ειναι μικρος αλλα δεδομενου οτι λογω πασχα δεν μπορουμε να τον βαφτισουμε πριν χρονισει για αυτο το κανουμε τωρα...δεν θελω να περπαταει το παιδι για να παει στην κολυμπηθρα!

και δε με κανεις τουρμπο...αλλο το υφος το δικο σου και αλλο το δικο του....

835Τα καθημερινά νέα μας - Σελίδα 34 Empty Απ: Τα καθημερινά νέα μας Τρι Ιουλ 20, 2010 8:18 am

μαρια

μαρια
Star Members
Star Members

Βασούλα μου το παιδί σε αυτή την ηλικία δεν χρειάζεται νερό (το οποίο μπαίνει σχεδόν μαζί με τις στερεές και κάποιοι παιδίατροι το δίνουν και αργότερα)(Εμένα η παιδίατρος σχεδόν 8 μηνών με άφησε να της δώσω νεράκι γιατί λέει πιο μπροστά δεν έχει νόημα να δίνω στο παιδί βραστό νερό, μια αηδία είναι και τις έδινα τσαγάκι κίντερτε μαζί με τις στερεές ή την θήλαζα) .

Τα μωράκια καλύπτουν τις ανάγκες του με τον θηλασμό και γενικώς με το γάλα που τους δίνεις. Όπως και το τσαγάκι δεν είναι απολύτως απαραίτητο ακόμα (ίσως ελάχιστο λόγω καλοκαιριού ή αν έχει πονάκια μπορείς να δώσεις είτε χαμομίλη είτε κίντερτε). Θα στα πει η παιδίατρος όταν θα πάτε.

Άστους να λένε.... (αν και ξέρω πόσο δύσκολο είναι να τους αγνοείς όταν σε πρείζουν) κάνε σύμμαχο τον άντρα σου (να τους λέει και αυτός καμιά κουβέντα) και πες ότι ακολουθείς το πρόγραμμα που σου δίνει η παιδίατρος σου και τέλος!

Δες και εδώ τα λέει συνοπτικά και ουσιαστικά http://www.philenews.com/main/215,1,1152,0,28613-.aspx
πες τους αυτά που λέει και μετά τσιμουδιά!!

Όσο για την βάπτιση την θεωρώ καθαρά πρωσωπική επιλογή των γονιών και το πότε βολεύει τους νονούς.

Εγώ την Έλλη μου την βάπτισα ακριβώς την ημέρα που γινόταν 3μηνών!!! 19 Οκτώμβρη.
Και ας έλεγαν ότι είναι πολύ μικρούλα ακόμα, έτσι θέλαμε έτσι έγινε!

Μια χαρά ήταν για όλους μας, το παιδί δεν κατάλαβε και πολλά, στην αρχή κοιμόταν , την ξύπνησα για την βουτιά! Δεν ταλαιπώρησε κανέναν το παιδάκι μου, και το ότι δεν ήταν βαριά ήταν πιο εύκολο να την έχεις αγκαλιά.

Τώρα με το καλό την δεύτερη δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα πόσο μηνών θα την βαπτίσουμε αλλά θα εξαρτηθεί πάλι από εμάς και τους νονούς.

836Τα καθημερινά νέα μας - Σελίδα 34 Empty Απ: Τα καθημερινά νέα μας Τρι Ιουλ 20, 2010 10:19 am

Mamma El

Mamma El
Admin
Admin

vasso24 έγραψε:Καλε κατεβηκα 10 σκαλοπατια να παρω απο την πεθερα μου ψωμι..δεν πηγα στο φουρνο! ουτε τον αφηνω μονο στο σπιτι ποτε αλλα δεν καθομαι πανω απο το κεφαλι του την ωρα που κοιμαται να τον βλεπω (γιατι αυτο κανουν τα πεθερικα μου οταν κοιμαται κατω κανενα μεσημερι ο μικρος)

οσο για την βαφτιση δε διαφωνω οτι ειναι μικρος αλλα δεδομενου οτι λογω πασχα δεν μπορουμε να τον βαφτισουμε πριν χρονισει για αυτο το κανουμε τωρα...δεν θελω να περπαταει το παιδι για να παει στην κολυμπηθρα!

και δε με κανεις τουρμπο...αλλο το υφος το δικο σου και αλλο το δικο του....

Εγώ τη Νεφέλη τη βάφτισα Κυριακή του Θωμά, αμέσως μια εβδομάδα μετά το Πάσχα!
Βέβαια ήταν ακόμα 9 μηνών και δεν περπατούσε.
Η φιλενάδα της είχε χρονίσει και μου άρεσε ιδιαίτερα που περπατούσε γιατί ο φωτογράφος είχε περισσότερες επιλογές αφού μπορούσε να σταθεί μόνη της και έτσι την τράβηξε κάτι καταπληκτικές φωτογραφίες στο κήπο με το γρασίδι που ήταν έξω από την εκκλησία.
Κάτι που δεν έχω εγώ στις δικές μου γιατί τις κρατούσαμε συνέχεια αγκαλιά!
Εγώ τώρα ιδέες δίνω. Ο καθένας κάνει αυτό που νομίζει πιο σωστό!

Δεν δίνω δίκιο στα πεθερικά σου αλλά έχεις σκεφτεί μήπως φοβούνται επειδή νιώθουν διπλή ευθύνη; Και εγώ θυμάμαι τον εαυτό μου όταν ήταν οι μικρές μωρά να τσεκάρω συχνά αν αναπνέουν. Εντάξει δεν καθόμουν και από πάνω τους αλλά ορισμένες φορές πιάνω τον εαυτό μου να μην μπορώ να ξεκολλήσω την ώρα που κοιμούνται. Κάποιες φορές μου αρέσει να τις χαζεύω! trilly

837Τα καθημερινά νέα μας - Σελίδα 34 Empty Απ: Τα καθημερινά νέα μας Τρι Ιουλ 20, 2010 3:49 pm

Kalli

Kalli
Admin
Admin

τώρα πειράζει εάν συμφωνήσω και εγώ με την Ελίζα;; 5 μηνών και εμένα μου φαίνεται πολύ μικρό, και τα δύο τα παιδιά μου τα βάφτισα κοντά 1 έτους!
όσο για το άλλο θέμα που τον άφησες μόνο του, όχι για 10 σκαλιά ούτε για 1 δεν πρέπει να το αφήνεις μόνο του το παιδί, ποτέ δεν ξέρεις τί μπορεί να συμβεί εκεί που δεν το περιμένεις, και δε λέω να πάς στο άλλο άκρο να κάτσεις πάνω από το κεφάλι του, αλλά να είσαι μέσα στο σπίτι, σε τέτοιο σημείο δηλαδή που να μπορείς να τον ακούσεις ανά πάσα στιγμή ...ποτέ τα παιδάκια μόνα τους.

Το ότι κάθονται πάνω από τον μικρό ενώ είσαι εσύ στην δουλειά δεν μου φαίνεται περίεργο, μιας και έχουν την ευθύνη του όσο εσύ λείπεις.

Μην περιμένεις σε καμία περίπτωση να φροντίζει οποιοσδήποτε το παιδί όπως εσύ. Πρέπει να βάλεις μία κοινή γραμμή αντιμετώπισης του μικρού και για τα πεθερικά σου. Ό,τι κάνεις εσύ να κάνουν κι εκείνοι, αλλά μην περιμένεις να είναι όλα όπως εσύ θες, σε καμία περίπτωση! Κάνε και λίγο τα στραβά μάτια Βασούλα.

http://myownkallisblog.blogspot.com

838Τα καθημερινά νέα μας - Σελίδα 34 Empty Απ: Τα καθημερινά νέα μας Τετ Ιουλ 21, 2010 11:38 am

Xara

Xara
Star Members
Star Members

Συνήθως έτσι είναι πάντα γιαγιαδες και παππουδες είναι υπερπροστατευτικοί, το βλέπω και εγω και υπάρχουν φορές που εκνευρίζομαι.

Εμεις βαφτίσαμε τον μικρό οταν ήταν 6 μηνών και κύλησαν όλα ομαλά, ήταν και Οκτώβρης και δεν έκανε ούτε κρύο ούτε ζέστη και επειδή όλα τα οργανώσαμε να είναι σε μια κοντινή αποσταση σπίτι και εκκλησία και το κέντρο επομενως δεν είχαμε θέμα.

Αλλα τα οργανωσα οπως ήθελα και δεν ειχα παρεμβατικότητα. Το δε ονομα το είχαμε δώσει από τον 4ο μήνα που μάθαμε ότι ήταν αγορι Κωνσταντίνος.

839Τα καθημερινά νέα μας - Σελίδα 34 Empty Απ: Τα καθημερινά νέα μας Τετ Ιουλ 21, 2010 3:23 pm

vasso24

vasso24
Star Members
Star Members

καλα οτι δεν γινονται ολα οπως οταν τα κανω εγω ειναι σιγουρο...δεν λεω οτι ειμαι τελεια...Το εντελως αντιθετο μαλιστα.. Στο κατω κατω οι γιαγιαδες του μεγαλωσαν και 5 παιδια συνολικα..κάτι παραπανω θα ξερουν!!!

Το μονο που ζητησα και απο την πεθερα και απο τη μανα μου ειναι να μην τον παιρνουν αγκαλια χωρις λογο και να τον κρατανε στο σπιτι μας οσο περισσοτερο γινεται, προς το παρον τουλαχιστον..Θελω να μεγαλωσει στο σπιτι του οχι στο σπιτι των παππουδων του. Και ο αντρας μου δηλ ηταν απο τα πρωτα πραγματα που μου ειπε οταν λεγαμε ποιος θα κραταει το μικρο οταν ειμαι στη δουλεια..Εχει μπει σε μια σειρα τωρα και θελει την κουνια του και τα παιχνιδια του και γκρινιαζει οταν λειπει πολλες ώρες απο το σπιτι...

Χθες με το που με ειδε και γυρισα απο τη δουλεια αρχισε να γλειφεται! Ξελιγωθηκα στο γελιο που τον ειδα και εκανε ετσι...Σημερα ολο γελια ειναι απο την ωρα που ηρθα...

840Τα καθημερινά νέα μας - Σελίδα 34 Empty Απ: Τα καθημερινά νέα μας Τετ Ιουλ 21, 2010 3:35 pm

Mamma El

Mamma El
Admin
Admin

Καλά έκανες Βάσω μου και τους είπες να τον αφήνουν περισσότερο στο σπίτι σας. Στα τόσο μικρά παιδάκια αρέσει η ρουτίνα, να βρίσκονται στο χώρο που νιώθουν οικεία, που γνώρισαν από την αρχή!!! Για αυτό καλό θα είναι ακόμα και το πρόσωπο που ασχολείται με το μωρό ή τα πρόσωπα να είναι σταθερά και να μην αλλάζουν κάθε τόσο!

Και που να δεις όταν θα μεγαλώσει κι άλλο και θα τρέχει στην αγκαλιά σου με το που θα ακούσει το κλειδί στην πόρτα φωνάζοντας: "Μανούλα γύρισες!" trilly

841Τα καθημερινά νέα μας - Σελίδα 34 Empty Απ: Τα καθημερινά νέα μας Τετ Ιουλ 21, 2010 3:38 pm

vasso24

vasso24
Star Members
Star Members

τον κρατανε η μαμα κ η πεθερα μου εναλλαξ καθε 2 μερες αλλα δεν ξερω μηπως ειναι καλυτερα να το παμε ανα εβδομαδα.... τι λετε;

842Τα καθημερινά νέα μας - Σελίδα 34 Empty Απ: Τα καθημερινά νέα μας Τετ Ιουλ 21, 2010 3:47 pm

Mamma El

Mamma El
Admin
Admin

Όχι. Θα σου πρότεινα να το αφήσεις όπως είναι.
Είναι σε μια ηλικία που ακόμα δεν έχει ισχυρή μνήμη και το διάστημα μιας εβδομάδας θα είναι πολύ. Έτσι πχ αν τον κρατάει αυτή την εβδομάδα η πεθερά σου το πιο λογικό θα είναι ότι τη μαμά σου θα την έχει ξεχάσει! Και θα πρέπει να προσαρμοστεί πάλι από την αρχή! Και τουμπαλιν που λένε!
Η μόνη που σίγουρα δεν ξεχνάει είσαι εσύ!!! trilly

843Τα καθημερινά νέα μας - Σελίδα 34 Empty Απ: Τα καθημερινά νέα μας Τετ Ιουλ 21, 2010 3:50 pm

vasso24

vasso24
Star Members
Star Members

αυτο σκεφτηκαμε κ εμεις...

844Τα καθημερινά νέα μας - Σελίδα 34 Empty Απ: Τα καθημερινά νέα μας Παρ Ιουλ 23, 2010 11:05 am

Xara

Xara
Star Members
Star Members

Αυτή η εβδομάδα ήταν δύσκολη , ο μικρός είχε δέκατα ήταν ζαβλακομένο, δεν έιχε διάθεση, ήταν από το εμβόλιο τον τάραξε και σε συνδυασμό με την ζέστη δεν ήταν ότι το καλύτερο.

Εκλεισα ραντεβού με αλλεργιολογο στο Παίδων Αγλαία Κυριακού και το ραντεβου το πιο σύντομο είναι 26 Αυγούστου. Βγάζει ερεθισμούς κάτι σαν σπινθουρακια με κοκκινιλες και επειδή το εμφανίζει καιρο πρεπει να το δει και αλλεργιολόγος. Τροφική αλλεργια δεν είναι πάντως κάτι αλλό στο περιβάλλον είναι και δεν ξέρουμε.

Επίσης αυτη την εβδομαδα έτρεχα στον οδοντίατρο εχω δουλειές με φούντες με τα δόντια μια απονεύρωση και δυο σφραγίσματα μεσα σε 6 μηνες από τοτε που πήγα για καθαρισμό και έλεγχο των δοντιών. Και εννοείται ότι πέρνω οδοντοκρεμα απο το φαρμακείο κατάλληλη για τα ευαίσθητα ούλα και το κατάλληλο στοματικό διάλυμα καθώς επισης πλαστικες οδοντογλυφίδες για ενδιαμεσο καθαρισμό. Εχω τοσο ευαισθητα δόντια που αν δεν τα προσεχα δεν θα είχα. Μεγαλη ταλαιπωρια και μετα την εγκυμοσύνη μου θρυματίζονται και δεν το καταλαβαίνω!!!!!

845Τα καθημερινά νέα μας - Σελίδα 34 Empty Απ: Τα καθημερινά νέα μας Παρ Ιουλ 23, 2010 11:22 am

Mamma El

Mamma El
Admin
Admin

Στην εγκυμοσύνη γίνονται πιο ευαίσθητα τα δόντια. Φαντάσου πόσο μάλλον τα δικά σου που έχουν ήδη πρόβλημα.

Χαρούλα μήπως είναι ιδρωτσίλα αυτά που εμφανίζει ο μικρούλης; Σε ποια σημεία βγαίνουν συνήθως;

846Τα καθημερινά νέα μας - Σελίδα 34 Empty Απ: Τα καθημερινά νέα μας Παρ Ιουλ 23, 2010 3:35 pm

Xara

Xara
Star Members
Star Members

Σαν ιδρωτσίλες είναι αλλα επειδή της έχει αρκετό καιρό και έχουμε πάρει και ουδέτερα αφρόλουτρα και κρέμες. Επίσης πέρασε μαι δερματική αλλεργία και έχουμ πάει σε παιδικό ορυλά και μας είπε ότι το ρουθούνισμα που είχε ήταν από αλλεργία. Μου είπε η παιδίατρος να πάω και σε αλλεργιολόγο να το ψάξω λίγο. Δεν είναι κάτι για να ανησυχούμε αλλα για να δούμε.

847Τα καθημερινά νέα μας - Σελίδα 34 Empty Απ: Τα καθημερινά νέα μας Παρ Ιουλ 23, 2010 3:48 pm

Kalli

Kalli
Admin
Admin

Τώρα μην με πείτε κακιά, αλλά δεν θα ταλαιπωρούσα το παιδί για να δω τί είναι αυτό που του προκαλεί αλλεργία. Τώρα μεγάλα λόγια δεν λέω, δεν ξέρω πώς γίνεται αυτή η εξέταση, και κατά πόσο ταλαιπωρείτε όντως το παιδί. Αλλά οι ιδρωτσίλες είναι συχνό φαινόμενο στα παιδιά με ευαίσθητο δέρμα, το Καλοκαίρι. Ό,τι κι αν βάλεις απάνω, πάντα θα ξαναβγαίνουν.

Ο γιος μου έχει ευαίσθητο δέρμα, λόγω και ανοιχτόχρωμος! Εδώ και εβδομάδες έχει ιδρωτσίλες στο σώμα του, στις κλειδώσεις, στο σβέρκο γύρω γύρω. Κάθε δυο μέρες, ανάλογα, του βάζω παντού Bepanthol oitment ροζ για σύγκαμα μωρού που είναι, και ηρεμούν πάρα πολύ! Αλλά μετά πάλι βγαίνουν, αλλά δεν τον πολυενοχλούν. Ντουζάκια κάθε ημέρα εννοείτε. Απλά το λέω μήπως δώσετε και τσάμπα χρήματα για να πάτε σε ειδικό γιατρό.

Εχθές είχαμε επισκέπτη στο πίσω μπαλκόνι ...τετράποδο, με ουρίτσα και
πολύ τσαχπινιά μπορώ να πω! Και ναι ήταν ένα γκρι μικρό ποντικάκι το
οποίο είχε έρθει στο μπαλκόνι μου για την βόλτα του Τα καθημερινά νέα μας - Σελίδα 34 Bur2

Με το που το είδα, έκλεισα πόρτες, πατζούρια,
παράθυρα, κλείδωσα κι όλας μη σας πω και δεν μάζεψα τα ρούχα που με
περίμεναν έξω, παρά μόνο σήμερα! Και το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι
είχε γίνει απολύμανση. Πρώτη φορά είδα τρωκτικό στο μπαλκόνι μας τόσα
χρόνια που ήμαστε εδώ!

Το αποκορύφωμα ήταν το βράδυ εχθές που
καθόμασταν στο σαλόνι, ξαφνικά μου λέει ο άντρας μου ότι είδε μία
σκια... δεν δώσαμε σημασία. Μετά από κάνα 5λεπτο κάτω από τα πόδια
πέρασε γρήγορα μια σκιά και πήγε προς το καναπέ από κάτω! Το είδε και η
κόρη μου! Ε αυτό αρκούσε για να γίνει Ο πανικός! τραβήξαμε καναπέδες,
σύνθετο, τηλεόραση, κουρτίνες, τίποτα δεν βρήκαμε! Με αυτά και με αυτά
κοιμηθήκαμε στις 12.30 ...που λέει ο λόγος δηλαδή γιατί εγώ είχα το ένα
μου μάτι ανοιχτό. Κι όταν χρειάστηκε να πάω κουζίνα για να φτιάξω γάλα
στον μικρό, άνοιξα όλα τα φώτα στην διαδρομή μου Τα καθημερινά νέα μας - Σελίδα 34 Lipsrsealed

Σήμερα με έπιασε αμόκ! Ξανατράβηξα
καναπέδες, τραπέζια, καρέκλες, σύνθετα, τηλεοράσης και σκούπιζα Τα καθημερινά νέα μας - Σελίδα 34 Confused2 Τα καθημερινά νέα μας - Σελίδα 34 Confused2 Τίποτα δεν βρήκα και σήμερα! Την Κυριακή το
απόγευμα φεύγουμε για εξοχάς και μιας και θα λείπουμε θα βάλει φάρμακο ο
άντρας μου στα μπαλκόνια! Τα καθημερινά νέα μας - Σελίδα 34 Bur2 Τα καθημερινά νέα μας - Σελίδα 34 Bur2 Σας βρήσκετε καμιά γάτα εύκαιρη να μου
εξολοθρεύση τους ...επισκέπτες;; Τα καθημερινά νέα μας - Σελίδα 34 Adiaforos

848Τα καθημερινά νέα μας - Σελίδα 34 Empty Απ: Τα καθημερινά νέα μας Παρ Ιουλ 23, 2010 9:39 pm

vasso24

vasso24
Star Members
Star Members

πω πω αυτο το πραγμα με τα ποντικια ειναι μεγαλος μπελας! Καλές εξοντώσεις!!!!!

Ιδρωτσίλες έβγαλε και ο δικός μου πριν 15 μέρες περίπου δεν του έβαλα τίποτα και φυγανε μόνες τους...Σήμερα κάναμε το δεύτερο εμβόλιο (2 μαζί βασικά) και από το μεσημέρι έχει ενα ζαβλάκωμα, μετά το γυρνάει σε γκρίνια και έτσι μας πήγε μέχρι 9 που τον έκανα μπάνιο, τον τάισα και τώρα κοιμάται...

Είναι τώρα στα 7 κιλά, πήρε 1 κιλό τον μήνα αυτό και η γιατρός μας είπε οτι ειναι στο ανώτατο φυσιολογικό και οτι αν συνεχίσει έτσι θα μας βάλει σε δίαιτα...Έχω σκάσει...τρώει κάθε 3 ώρες περίπου γύρω στα 120cc και το βράδυ κοιμάται ξερός από τις 10 μέχρι το πρωί (φανταστείτε να έτρωγε και αυτά τα γεύματα)..τι να κάνω ρε κορίτσια; είναι πολλά τα κιλά του;

849Τα καθημερινά νέα μας - Σελίδα 34 Empty Απ: Τα καθημερινά νέα μας Κυρ Ιουλ 25, 2010 11:36 pm

tinkerbell

tinkerbell
Admin
Admin

Βασουλα, ο δικός μου όταν έκανε εμβόλιο και ήταν τριών μηνών, ήταν 5.700 κιλά. Και ο παιδίατρος είπε πως είναι φυσιολογικός. Και η Ευγενία στην ηλικία του ήταν καμιά διακοσαριά γραμμάρια παραπανω και εναν ποντο αν δεν κανω λαθος, θα το κοιτάξω και θα σου πω σίγουρα αλλά για την Ευγενία θυμαμαι συγκεκριμένα όπως έχω ξαναφράψει ότι ο παιδάτρος δε με άφηνε να της δίνω παραπάνω απο όσο αντιστοιχούσε στην ηλικία και στα κιλά της και ας γκρίνιαζε και ας ζητούσε άλλο, μάλλον θα σας βάλει σε πρόγραμμα πιπίλα να ξεγελιέται αλλά αφού πίνει κάθε 3 ώρες και αν του μειώσεις την ποσότητα ξαφνικά θα έχετα πόλεμο, θα σας προτείνει μάλλον χαμομηλάκι. Εγώ πάλι δεν τον αφήνω να κοιμάται πανω απο πέντε έξι ώρες για δύο λόγους, πιστέυω ότι αφιδατώνεται με τη ζέστη και λόγω του καλοκαιριού δεν το κάνω αν ήταν χειμώνας θα το έκανα, και το δεύτερο είναι ότι το στήθος μου είναι έτοιμο να σκάσει, τρέχει και πονάει αν το αφήσω τόσες ώρες και η θηλή γίνεται τόσο σκληρή και πετιούνται οι φλέφες, πρήζεται και ο γαλακτοφόρος αδένας, και το μωρό δε μπορεί να πιάσεί τη θηλή γιατί είναι πολύ σκληρή για να μπει σωστά μες στη στωματική κοιλότητα και με πληγώνει και μετά έχω άλλα προβλήματα... άσε που φοβάμαι μην πάθω και μαστίτιδα. Μια φορά θυμάμαι τον θήλασα στις 10 και τον κοίμησα στις 10:30 και ξύπνησε στις 8 το πρωί και τον άκουσα, είδα το φως της μέρας και δεν κατάλαβα ότι με ξύπνησε αυτος, νόμιζ ότι σηκώθηκα απο μόνη μου και έπαθα εφτά εγκεφαλικά και καρδιά μαζί, πάιε το παιδί κάτι έπαθε σκέφτηκα γιατί δεν ξύπνησε, δεν είναι δυνατόν να κοιμήθηκε τόσο... γύρισα να δω αν αναπνέει, που το κάνω όλη την ώρα, μιας και είμαι κι εγώ σαν την Ελίζα, έχω τρελό άγχος με το αναπνέει, είναι καλά, αν δε μπορώ να τον ακούσω, τον κουνάω, βρέχω το δάχτυλο μου και το βάζω μπροστά στη μύτη του να δω μήπως νιώσω τον αέρα, ν αδω την κοιλίτσα να ανεβοκατεβαίνει, τρέλα είναι αυτό... Ααα, και μετά το περιστατικό με τις 8 το πρωί, την επόμενη μέρα έγινε 9 το πρωί και τα χρειάστηκα, μπα θα μου ρέψει σκέφτηκα και θα αφυδατωθεί και απο τότε έβαλα ξυπνητήρι και τον αφήνω πέντε ώρες να κοιμηθεί, τον θηλάζω, μετά άλλες τέσσερις και μετά μπαίνει σε τρίωρο πρόγραμμα, βέβαια μπορεί να αλλάξει και ο ίδιος τα ωράρια και να ξυπνήσει νωρίτερα αλλά αργότερα δεν το αφήνω, θα ρωτήσω πάντως και τον παιδίατρο αν και αυτός μου είχε πει στις 40 μέρες να μην τον αφήνω πανω απο 5 με 6 ώρες να κοιμάται χωρίς γεύμα, ε δε μου φαίνεται ότι μεγάλωσε και πολύ απο τότε και θα πρέπει να αλλάξω κάτι...

https://asterakia.forumotion.net

850Τα καθημερινά νέα μας - Σελίδα 34 Empty Απ: Τα καθημερινά νέα μας Δευ Ιουλ 26, 2010 9:36 am

Mamma El

Mamma El
Admin
Admin

Xara έγραψε:Σαν ιδρωτσίλες είναι αλλα επειδή της έχει αρκετό καιρό και έχουμε πάρει και ουδέτερα αφρόλουτρα και κρέμες. Επίσης πέρασε μαι δερματική αλλεργία και έχουμ πάει σε παιδικό ορυλά και μας είπε ότι το ρουθούνισμα που είχε ήταν από αλλεργία. Μου είπε η παιδίατρος να πάω και σε αλλεργιολόγο να το ψάξω λίγο. Δεν είναι κάτι για να ανησυχούμε αλλα για να δούμε.

Χαρούλα ουδέτερα αφρόλουτρα και κρέμες πήρατε. Την υγρή πούδρα της Fissan την πήρες; Κάνει θαύματα!
Εγώ την χρησιμοποιώ από τότε που ήταν μωρό η Νεφέλη και δεν έχει χρειαστεί να πάρω άλλο προϊόν!!!
Θα συμφωνήσω με την Kalli. Καλύτερα να μην το ταλαιπωρήσετε το παιδί με εξετάσεις για αλλεργίες.
Που να δεις τη Ναντίνα πως είναι ο λαιμός της κάθε φορά που γυρνάμε από την παιδική χαρά. Κατακόκκινος! Μόλις κάνει μπάνιο και βάλουμε την υγρή πούδρα επανέρχεται στα φυσιολογικά του.

Βασούλα μια χαρά σας βρίσκω στο βάρος. Θηρίο ο μικρούλης. Καλέ γιατί να σας βάλει σε δίαιτα; Αμάν κι αυτοί οι παιδίατροι πια! Ούτως ή άλλως ακόμα κρέμες δεν τρώτε. Μόνο γάλα. Το πολυ πολύ να μην σας βάλει καθόλου κρέμες. Μόνο φρουτάκια και φαγητούλι. Την ώρα που θα είναι να φάει κρεμούλα θα πίνει γάλα!!!!
Μην σε ανησυχεί αυτό. Είναι μικρούλης ακόμα για δίαιτα!! trilly

851Τα καθημερινά νέα μας - Σελίδα 34 Empty Απ: Τα καθημερινά νέα μας Δευ Ιουλ 26, 2010 2:34 pm

vasso24

vasso24
Star Members
Star Members

τη διαιτα κ εγω την θεωρω υπερβολη...στο κατω κατω τρωει οσο πρεπει..οχι παραπανω...μπορει το γαλα μου να ειναι δυνατο..τι να πω δε ξερω...

852Τα καθημερινά νέα μας - Σελίδα 34 Empty Απ: Τα καθημερινά νέα μας Τρι Ιουλ 27, 2010 12:46 pm

Mamma El

Mamma El
Admin
Admin

Και να χαίρεσαι που είναι δυνατό και τον κρατάει!!! trilly
Μακάρι να ήταν και εμένα έτσι!!!
Να σου πω και κάτι Βασούλα μου.
Σε όσους λένε ότι το παιδί είναι παχουλό θα λες: "Είδατε τι κάνει το γαλατάκι της μανούλας του;" wide smile
Έτσι βουλώνεις μερικά στόματα :O): innocent

853Τα καθημερινά νέα μας - Σελίδα 34 Empty Απ: Τα καθημερινά νέα μας Τρι Ιουλ 27, 2010 1:26 pm

mamaleyteraki

Star Members
Star Members

vasso24 έγραψε:τη διαιτα κ εγω την θεωρω υπερβολη...στο κατω κατω τρωει οσο πρεπει..οχι παραπανω...μπορει το γαλα μου να ειναι δυνατο..τι να πω δε ξερω...

θα λες Εγω δίνω το ποιο ακριβό πολυβιταμινουχο γάλα
τις αγοράς

το ΒΥΖΟΛΑΚ Τα καθημερινά νέα μας - Σελίδα 34 2839 Τα καθημερινά νέα μας - Σελίδα 34 2839 Τα καθημερινά νέα μας - Σελίδα 34 2839 Τα καθημερινά νέα μας - Σελίδα 34 2839 Τα καθημερινά νέα μας - Σελίδα 34 2839 ΝΑΙ ΒΥΖΟΛΑΚ

και αστούς
αν ψάχνονται...............

854Τα καθημερινά νέα μας - Σελίδα 34 Empty Απ: Τα καθημερινά νέα μας Τρι Ιουλ 27, 2010 1:28 pm

Mamma El

Mamma El
Admin
Admin

mamaleyteraki έγραψε:

θα λες Εγω δίνω το ποιο ακριβό πολυβιταμινουχο γάλα
τις αγοράς

το ΒΥΖΟΛΑΚ Τα καθημερινά νέα μας - Σελίδα 34 2839 Τα καθημερινά νέα μας - Σελίδα 34 2839 Τα καθημερινά νέα μας - Σελίδα 34 2839 Τα καθημερινά νέα μας - Σελίδα 34 2839 Τα καθημερινά νέα μας - Σελίδα 34 2839 ΝΑΙ ΒΥΖΟΛΑΚ

και αστούς
αν ψάχνονται...............

Σωστήηηηη................... happy laughing laughing laughing

855Τα καθημερινά νέα μας - Σελίδα 34 Empty Απ: Τα καθημερινά νέα μας Τρι Ιουλ 27, 2010 9:34 pm

vasso24

vasso24
Star Members
Star Members

xaxaxaxaxa θεϊκό!!!!!!!
υπαρχουν και μερικοι που λενε "στρουμπουλο στρουμπουλο σα τη μαμα του!" εκει στενοχωριεμαι περισσοτερο γιατι δεν θελω μια ζωη να βασανιζεται με τα κιλα του αλλα μετα που το σκεφτομαι μου τη δινει και λεω "δε καταλαβα! Το δικο του φαι τρωμε;;;;"

856Τα καθημερινά νέα μας - Σελίδα 34 Empty Απ: Τα καθημερινά νέα μας Τετ Ιουλ 28, 2010 9:38 am

Mamma El

Mamma El
Admin
Admin

Ακριβώς! Το δικό τους φαγητό τρώτε;
Καλέ άσε τους να λένε!!!!
Μια χαρά είναι το παιδί!! Θα δεις που θα μεγαλώσει και θα φτιάξει κορμάκι.
Και της κουμπάρας έτσι στρουμπουλός ήταν μωρό. Και ήταν και πρόωρο!
Αν τον δείς τώρα είναι (θα πάει πρώτη δημοτικού) ένα ψηλό και γλυκύτατο παιδάκι!! trilly

857Τα καθημερινά νέα μας - Σελίδα 34 Empty Απ: Τα καθημερινά νέα μας Παρ Αυγ 20, 2010 10:55 am

Kalli

Kalli
Admin
Admin

Τί κάνει η παρέα στα αστεράκια;; Γυρίσατε, γυρνάτε ή είστε ακόμη διακοπές;; Εμείς επιστρέψαμε την Κυριακή που πέρασε μετά από 3 εβδομάδες διακοπών. Ο Θεός να τις κάνεις δηλαδή μιας και φέτος ήταν επεισοδιακές. Του χρόνου να είμαστε καλά και ελπίζω να είναι καλύτερες!!

Άντε να μαζευόμαστε πάλι σιγά σιγά!! Καλό Χειμώνα σε όσες επέστρεψαν!!

858Τα καθημερινά νέα μας - Σελίδα 34 Empty Απ: Τα καθημερινά νέα μας Παρ Αυγ 20, 2010 9:38 pm

vasso24

vasso24
Star Members
Star Members

αχ....οι διακοπες φετος δεν μας "εκατσαν" μιας και ειχαμε το μπεμπακο μας...του χρονου ισως!

Αντε ρε κοριτσια μαζευτειτε γιατι σκυλοβαρεθηκα τοσο καιρο μονη μου να μπαινω και να βγαινω στο φορουμ... :sad: :sad:

859Τα καθημερινά νέα μας - Σελίδα 34 Empty Απ: Τα καθημερινά νέα μας Σαβ Αυγ 21, 2010 3:48 am

μαρια

μαρια
Star Members
Star Members

Κοριτσάκια μου γλυκά τι κάνετε? Εγώ όπως καταλαβαίνετε τρέχω και δεν φτάνω λιγάκι, προσπαθούμε να μπούμε σε μια γραμμή , κάθε μέρα και λιγάκι καλύτερα. Μου λείπετε πολύ αλλά δεν προλαβαίνω να μπαίνω συχνά. Όταν κοιμούνται οι ζουζούνες μου ή θα κάνω δουλιές ή θα κοιμάμαι και εγώ. Εν το μεταξύ μου αρρώστησε και η Έλλη μου με αμυγδαλίτιδα, κάποιες μέρες είχε πολύ υψηλό πυρετό και τις είχαμε χώρια μην μου κολλήσει και η μικρούλα. Τώρα έφυγε ο πυρετός , είναι μια χαρά αλλά πέρνουμε για 10 μέρες αντιβίωση. Πριν λίγο ξύπνησα να θηλάσω και μπήκα να σας δω και λιγάκι. Φιλιά σε όλες kisses

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 34 από 37]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 18 ... 33, 34, 35, 36, 37  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης