Asterakia
Για να μπορέσετε να διαβάσετε και να απαντήσετε στα θέματα του forum Αστεράκια θα πρέπει να συνδεθείτε.

Αν δεν διαθέτετε λογαριασμό σας παρακαλώ να πατήσετε στο κουμπί της εγγραφής.

Η εγγραφή είναι δωρεάν και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα θα είστε μέλος στην πιο τρελή παρέα μαμάδων.

Σας περιμένουμε!

Για τους γονείς και τα Αστεράκια τους


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Η εκπαιδευτική εγκατάλειψη των ΑΜΕΑ

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

1Η εκπαιδευτική εγκατάλειψη των ΑΜΕΑ Empty Η εκπαιδευτική εγκατάλειψη των ΑΜΕΑ Την / Το Σαβ Νοε 14, 2009 6:07 pm

agkyrovoli

agkyrovoli
Star Members
Star Members
Η εκπαιδευτική εγκατάλειψη των ΑΜΕΑΕάν για τους μαθητές της Γενικής Εκπαίδευσης το εκπαιδευτικό σύστημα αδυνατεί να απαντήσει στις αγωνίες τους για το μέλλον, για τους μετέχοντες στο υποσύστημα της Ειδικής Εκπαίδευσης-Αγωγής μαθητές με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες δεν υπάρχει καν μέλλον!


**Από το... μακρινό 2005, είχαν μοιρασθεί... προφορικά (διά στόματος πρωθυπουργού) 20.000 ηλεκτρονικοί υπολογιστές προσαρμοσμένοι στις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες καθενός μαθητή με αναπηρία.

Από τα μέσα του επόμενου σχολικού έτους (2006), κάποιοι εξ αυτών άρχισαν να καταφτάνουν σε ειδικά σχολεία. Εξαιτίας των δραματικών ελλείψεων σε ειδικευμένο προσωπικό, οι περισσότεροι παρέμειναν ανενεργοί. «Δόθηκαν για να δοθούν...» σχολιάζει ο Μ. Δατσέρης, πρόεδρος του συλλόγου γονέων ειδικού γυμνασίου-λυκείου Αθηνών.

**Ενα χρόνο αργότερα -μέσα σχολικής χρονιάς 2007- μία ακόμη «φουρνιά» Η/Υ άρχισε να καταφτάνει. Ξανά δίχως προγραμματισμό.

Η περίπτωση της Κάτιας Μ., μητέρας παιδιού με νοητική καθυστέρηση, μαθητή ειδικού σχολείου, ομιλεί από μόνη της: Η Κ.Μ., λοιπόν, ήταν μία εκ των πλέον καθυστερημένων μεταξύ των καθυστερημένων παραληπτριών.

Μόλις στα μέσα Σεπτεμβρίου 2008 παρέλαβε στο σπίτι της δέμα που περιείχε Η/Υ. Μόνο που ήταν παντελώς ακατάλληλος, αφού ήταν προσαρμοσμένος στις εκπαιδευτικές ανάγκες τυφλού μαθητή! Η μητέρα επικοινώνησε με τους «αρμόδιους» του υπουργείου και τους ζήτησε να πάρουν πίσω τον Η/Υ για να τον δώσουν σε μαθητή τυφλό. Ακόμα περιμένει.

**Το κρίσιμο «πρώτο βήμα» στην Ειδική Αγωγή-Εκπαίδευση είναι η διάγνωση. Σε πρόσφατο νόμο (3699/08), οι... φωστήρες του υπουργείου αναβάθμισαν -υποτίθεται- τα υφιστάμενα διαγνωστικά κέντρα.

Πώς; Τους... φόρτωσαν τον βαρύγδουπο τίτλο Κέντρα Διάγνωσης Διαφοροδιάγνωσης Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ). Στην πράξη, δεν υπήρξε πρόβλεψη ούτε καν για την ανάθεση καθηκόντων προϊσταμένων στην πρώτη φάση εφαρμογής του νόμου.

«Ελλείψει προϊσταμένου, υπήρξαν και εξακολουθούν να υπάρχουν αδυναμίες διεκπεραίωσης ακόμα και των στοιχειωδέστερων εργασιών ρουτίνας» μας λέει ο Π. Κωστάρας, πρώην προϊστάμενος του Κέντρου Διάγνωσης Ανατολικής Αττικής.

**Στο νέο νόμο περιλαμβάνεται διάταξη (άρθρο 3, &2), η οποία εντέλλει τους διαγνωστικούς φορείς να γνωματεύουν παραβατικές συμπεριφορές και να αποφαίνονται τελεσιδίκως για τα αίτια της παραβατικότητας!

Μοιάζει αδιανόητο, γι' αυτό και δημοσιεύουμε αυτούσια την κρίσιμη διάταξη: «Οι μαθητές με σύνθετες γνωστικές, συναισθηματικές και κοινωνικές δυσκολίες, παραβατική συμπεριφορά λόγω κακοποίησης, γονεϊκής παραμέλησης ή ενδοοικογενειακής βίας, ανήκουν στα άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες».

**Με απλά λόγια, λογικές προληπτικής καταστολής των κάθε λογής «διαφορετικών» υπό εκπαιδευτικό μανδύα. «Αυτό που ως λογική εισάγουν ξεπερνά και τον χειρότερο εφιάλτη» καταγγέλλει ο Κ. Θεοδωρόπουλος, μέλος της κινηματικής «Παρέμβασης Αναπήρων Πολιτών».

Και καταλήγει: «Απαιτείται έγκαιρη αντίσταση. Πριν οι λογικές καταστολής διεισδύσουν βαθιά στην ειδική αγωγή-εκπαίδευση, που 'ναι ο πιο ευαίσθητος χώρος της εκπαίδευσης. Τότε θα 'ναι πολύ αργά...».

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΚΟΡΔΙΛΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ
http://chrisxx.com/nea/nea.php?subaction=showfull&id=1232586467&archive=&start_from=&ucat=1&

Η εκπαιδευτική εγκατάλειψη των ΑΜΕΑ 83481 Η εκπαιδευτική εγκατάλειψη των ΑΜΕΑ 83481 Η εκπαιδευτική εγκατάλειψη των ΑΜΕΑ 83481


_________________
http://agkyrovoli.forumotions.net/portal.htm
http://agkyrovoliforumotions.blogspot.com/

Η εκπαιδευτική εγκατάλειψη των ΑΜΕΑ 1457745k8p286od3g
http://agkyrovoli.forumotions.net

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης