Asterakia
Για να μπορέσετε να διαβάσετε και να απαντήσετε στα θέματα του forum Αστεράκια θα πρέπει να συνδεθείτε.

Αν δεν διαθέτετε λογαριασμό σας παρακαλώ να πατήσετε στο κουμπί της εγγραφής.

Η εγγραφή είναι δωρεάν και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα θα είστε μέλος στην πιο τρελή παρέα μαμάδων.

Σας περιμένουμε!

Για τους γονείς και τα Αστεράκια τους


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Πώς θα μαθαίνετε από τις εμπειρίες σας

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

1Πώς θα μαθαίνετε από τις εμπειρίες σας Empty Πώς θα μαθαίνετε από τις εμπειρίες σας Την / Το Τρι Οκτ 06, 2009 2:58 pm

Mamma El

Mamma El
Admin
Admin
Στη ζωή, αυτοί που πετυχαίνουν καλύτερα είναι συνήθως εκείνοι που μπορούν να αντλούν και να εφαρμόζουν διδάγματα από όσο το δυνατό περισσότερες εμπειρίες έχουν στην προσωπική και επαγγελματική τους εξέλιξη.

Η διαδικασία εκμάθησης από τις εμπειρίες που μας προσφέρει καθημερινά η ζωή, δεν είναι μια απλή διαδικασία. Είναι σημαντικό να έχετε κάποιες κατευθυντήριες γραμμές που θα σας διευκολύνουν στο να μαθαίνετε συνεχώς από το τι βιώνετε καθημερινά.

Η απόκτηση εμπειριών

Παραδοσιακά πολλές φορές, η έμφαση για την επαγγελματική ανάπτυξη δινόταν σε αίθουσες διδασκαλίας, σε σεμινάρια, σε εκπαιδευτικά εργαστήρια. Φυσικά αυτά είναι απαραίτητα για την απόκτηση των βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων όπως επίσης και για τη συναναστροφή και ανταλλαγή απόψεων με άλλους που εργάζονται στον ίδιο τομέα.

Όμως όσον αφορά στην περαιτέρω ανάπτυξη των δεξιοτήτων, δεν μπορούν να συγκριθούν με τα όσα μπορεί κάποιος να μάθει εργαζόμενος στο αντικείμενο του, σε πραγματικές συνθήκες προκλήσεων και επίλυσης των προβλημάτων που συνεχώς προκύπτουν. Η αντικειμενική αξιολόγηση των αποτελεσμάτων, είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την ανεύρεση των καλύτερων τρόπων προόδου.

Η επέκταση των ορίων

Πρέπει να κατανοήσετε ότι όταν κάποιος φτάσει σε ένα επίπεδο γνώσεων και ικανοτήτων που του επιτρέπουν να εκτελεί τα επαγγελματικά του καθήκοντα με άνεση, μπορεί να έχει υψηλή απόδοση αλλά δεν θα έχει νέα ανάπτυξη και αύξηση των δυνατοτήτων του.

Τα άτομα με πολλές δυνατότητες και ταλέντο, έχουν ανάγκη να συνεχίζουν να προχωρούν και να αυξάνουν τις ικανότητες τους μέχρι που θα φτάσουν στο πιο ψηλό σημείο των δυνάμεων τους.

Αυτό συνεπάγεται ότι συνεχώς σε αυτούς, υπάρχει ένα επίπεδο συνεχούς τάσης που τους κάνει να αναζητούν επέκταση των ορίων των δεξιοτήτων, των αντιλήψεων και των εμπειριών τους. Με λίγα λόγια οι άνθρωποι αυτοί, προσδοκούν συνεχώς να έχουν επαγγελματική ανοδική εξέλιξη με απόκτηση νέων ικανοτήτων σε τομείς πέραν από αυτούς που ήδη έχουν μάθει τέλεια.

Ποικιλία, βάθος και εύρος των εμπειριών

Η ποικιλία των εμπειριών όπως επίσης το βάθος και το εύρος τους, παίζουν καθοριστικό ρόλο στην επαγγελματική σας πορεία. Ο προσδιορισμός των στόχων και της προσδοκώμενης επιτυχίας, είναι βασικές προϋποθέσεις για την αποτελεσματικότητα της επαγγελματικής σας εξέλιξης.

Είναι λοιπόν σημαντικό, εάν σας ενθουσιάζει η ιδέα του ένα είστε εμπειρογνώμονας δηλαδή βαθύς γνώστης ενός αντικειμένου, να εμβαθύνετε όσο το δυνατό περισσότερο τις εμπειρίες και γνώσεις στο συγκεκριμένο τομέα. Σε αντίθετη περίπτωση, το εύρος και η ποικιλία, μπορεί να είναι πιο ελκυστικές επιλογές.

Για ανθρώπους που τους ενθουσιάζει η ιδέα να καθοδηγούν και να ηγούνται ομάδων ανθρώπων, είναι απαραίτητο να έχουν ευρεία αντίληψη και γνώσεις από πολλούς τομείς. Εάν λοιπόν σας ελκύει και σας ενεργοποιεί η ιδέα μια ηγετικής σταδιοδρομίας, είναι απαραίτητο να έχετε ευρύ φάσμα εμπειριών με ποικιλία γνώσεων και αντιλήψεων.

Όμως, ανεξάρτητα από τα εάν σας ενδιαφέρει το βάθος ή το εύρος των εμπειριών και γνώσεων, είναι θεμελιώδες για τη συνεχή σας ανάπτυξη να έχετε και ποικιλία εμπειριών. Δηλαδή να αναζητείτε πάντοτε την επόμενη πρόκληση και τους νέους στόχους σας που σε συνδυασμό με την μέχρι τώρα πορεία σας, θα προσθέσουν ένα νέο δυναμικό επίπεδο στη δομή της επαγγελματικής σας δύναμης και πορείας.

Εφαρμογή των διδαγμάτων

Η διαδικασία της εκμάθησης από τις εμπειρίες περιλαμβάνει την απόκτηση εμπειριών που όμως είναι μόνο το πρώτο μέρος. Για την ανάπτυξη και πρόοδο σας, είναι εξαιρετικά σημαντικό να εφαρμόζετε αυτά που μάθατε από τις εμπειρίες στις μελλοντικές σας δραστηριότητες.

Χρειάζεται βέβαια αυτογνωσία, περίσκεψη και ανάλυση για να συνειδητοποιήσετε τι έχετε μάθει από συγκεκριμένες εμπειρίες, ποια είναι τα διδαγματα και πως μπορείτε να χρησιμοποιείτε αποτελεσματικά τα νέα αυτά όπλα.

Βασικά θα συγκρατήσετε ότι πρέπει μετά από κάθε επιτυχία ή αποτυχία να ρωτάτε το εαυτό σας " τι έχω μάθει από αυτή την εμπειρία;".

Όταν θα έχετε την απάντηση στην ερώτηση αυτή, να φροντίζετε να την εφαρμόζετε στις μελλοντικές σας δραστηριότητες με στόχο να γίνεστε συνεχώς καλύτεροι από ότι ήσασταν έως τώρα.

Πηγή: medlook.net


_________________
Τα Αστεράκια στο Facebook
Πώς θα μαθαίνετε από τις εμπειρίες σας ABKop2Πώς θα μαθαίνετε από τις εμπειρίες σας N3m2p2

http://mammaelpress.blogspot.com
http://mammael.blogspot.com
http://homedesignbyelkal.blogspot.com
Να διαβάζετε τις ανακοινώσεις των διαχειριστών για την καλύτερη πλοήγηση σας στο forum!
Πριν δημοσιεύσετε ένα νέο θέμα σιγουρευτείτε ότι δεν υπάρχει ήδη στο forum!
Να αναφέρετε πάντα την πηγή προέλευσης ενός άρθρου!
https://www.facebook.com/group.php?gid=56916183326&ref=mf

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης