Asterakia
Για να μπορέσετε να διαβάσετε και να απαντήσετε στα θέματα του forum Αστεράκια θα πρέπει να συνδεθείτε.

Αν δεν διαθέτετε λογαριασμό σας παρακαλώ να πατήσετε στο κουμπί της εγγραφής.

Η εγγραφή είναι δωρεάν και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα θα είστε μέλος στην πιο τρελή παρέα μαμάδων.

Σας περιμένουμε!

Για τους γονείς και τα Αστεράκια τους


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Βιντεοπαιχνίδι για την οικο-εκπαίδευση των παιδιών

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Mamma El

Mamma El
Admin
Admin
Βιντεοπαιχνίδι για την οικο-εκπαίδευση των παιδιών Image

Ένα βιντεοπαιχνίδι με κοινωνικά μηνύματα δημιούργησαν δύο τελειόφοιτοι του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο Λάζαρος Βρύσης και ο Γιώργος Καλμπουρτζής δημιούργησαν το Nebulosity στο πλαίσιο του διαγωνισμού ImagineCup της Microsoft και μάλιστα ήταν η μόνη ελληνική συμμετοχή που κατάφερε να φτάσει έως τον ημιτελικό του διαγωνισμού.
Το παιχνίδι διαδραματίζεται στο νησί Nebulo, οι κάτοικοι του οποίου είναι αρκούδες. Στο νησί αυτό τα σκουπίδια έχουν ζωντανέψει και απειλούν τους κατοίκους.

Το παιχνίδι έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει τον παίκτη πάνω σε πολλά κοινωνικά θέματα (προστασία του περιβάλλοντος, καθολική εκπαίδευση, καταπολέμηση νοσημάτων, ρατσισμό και διαπολιτισμικότητα), ενώ είναι εμπνευσμένο από τους 8 πυλώνες της UNESCO (καταπολέμηση φτώχιας, ενίσχυση εκπαίδευσης, ισότητα των φύλων, ιατρική περίθαλψη για έγκυες και παιδιά, περιβαλλοντική αφύπνιση, καταπολέμηση του AIDS και παγκόσμια συνεργασία).

Ο παίχτης μπορεί να βοηθήσει τους κατοίκους να ξεπεράσουν το πρόβλημα της ελλιπούς μόρφωσης και των προκαταλήψεων μέσω της ανακύκλωσης, της ενημέρωσης, της εγκατάστασης υποδομών (σχολεία, ιατρικά κέντρα κλπ), της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Αυτό όμως που κάνει τη διαφορά από τα άλλα παιχνίδια είναι ότι το Nebulosity είναι ένα παιχνίδι που προσφέρει απόλυτη ελευθερία επιλογών στον παίκτη. Το σύνολο των αποφάσεων του παίκτη καταγράφεται και επεξεργάζεται από μια μηχανή συμπεριφοριστικής μοντελοποίησης (Nebula Engine), η οποία δημιουργεί ένα προφίλ χρήστη και βοηθά τον παίκτη να βελτιώσει την απόδοσή του με στόχο την βελτίωση της ζωής στο νησί Nebulo. Με αυτό τον τρόπο, το παιχνίδι αποσκοπεί στην καταγραφή των παρανοήσεων στα παραπάνω ζητήματα και στην αποσαφήνισή τους. Συνεπώς, έχει επιμορφωτικό χαρακτήρα, συνδυάζοντας έναν πρωτοποριακό τρόπο εκπαίδευσης με μια συναρπαστική περιπέτεια στη μορφή ενός παιχνιδιού.

Αυτές τις ημέρες το παιχνίδι παρουσιάζεται στο περίπτερο της επιτροπής ερευνών (περίπτερο 17) του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.


Πηγή: www.zougla.gr


_________________
Τα Αστεράκια στο Facebook
Βιντεοπαιχνίδι για την οικο-εκπαίδευση των παιδιών ABKop2Βιντεοπαιχνίδι για την οικο-εκπαίδευση των παιδιών N3m2p2

http://mammaelpress.blogspot.com
http://mammael.blogspot.com
http://homedesignbyelkal.blogspot.com
Να διαβάζετε τις ανακοινώσεις των διαχειριστών για την καλύτερη πλοήγηση σας στο forum!
Πριν δημοσιεύσετε ένα νέο θέμα σιγουρευτείτε ότι δεν υπάρχει ήδη στο forum!
Να αναφέρετε πάντα την πηγή προέλευσης ενός άρθρου!
https://www.facebook.com/group.php?gid=56916183326&ref=mf

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης