Asterakia
Για να μπορέσετε να διαβάσετε και να απαντήσετε στα θέματα του forum Αστεράκια θα πρέπει να συνδεθείτε.

Αν δεν διαθέτετε λογαριασμό σας παρακαλώ να πατήσετε στο κουμπί της εγγραφής.

Η εγγραφή είναι δωρεάν και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα θα είστε μέλος στην πιο τρελή παρέα μαμάδων.

Σας περιμένουμε!

Για τους γονείς και τα Αστεράκια τους


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Σπίτι - Κήπος » Υδροπονία

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

1 Σπίτι - Κήπος » Υδροπονία Την / Το Σαβ Ιαν 09, 2010 12:45 am

Υδροπονία, μία νέα τεχνολογία στην υπηρεσία της κηποτεχνίας, ιδανική για κήπους σε ταράτσες, μπαλκόνια, ιδιαιτερες κατασκευές χαμηλού βάρους, εσωτερικούς κήπους.

Η υδροπονία είναι μία μέθοδος η οποία αντικαθιστά το χώμα με τον περλίτη. Τα πλεονεκτήματα αυτής της μεθόδου είναι σημαντικά.


ταχύτατη αναπτυξη φυτών

εύκολη και καθαρή διαχείρηση του χώρου φύτευσης

εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμαΧαρακτηριστικά:


Η εισαγωγή ενός υδατικού διαλύματος που περιέχει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το φυτό για να αναπτυχθεί, να ανθοφορήσει και να καρποφορήσει (όταν χρησιμοποιείται για κηποτεχνικούς λόγους στόχος είναι η μεγάλη ανθοφορία και όταν χρησιμοποιείται για παραγωγικούς στόχος είναι η καρποφορία). Μέσα σε αυτό το περιβάλλον οι ρίζες των φυτών και των δέντρων αναπτύσσουν ρίζες θυσσανώδεις που τους επιτρέπουν να απορροφούν τα θρεπτικά συστατικά.


Αποφυγή παθογόνων οργανισμών που αφθονούν στο έδαφος και προσβάλλουν τα φυτά μέσω των ριζών. Έχουμε λοιπόν να αντιμετωπίσουμε μόνο τους υπέργειους εχθρούς των φυτών δημιουργώντας έτσι μια πιο ευέλικτη ζώνη φυτοπροστασίας. Με την αντικατάσταση του χώματος με περλίτη μειώνουμε τον αριθμό των φυτοπροστατευτικών προϊόντων που χρησιμοποιούμε. Με τον τρόπο αυτό μπορούμε να επικεντρωθούμε περισσότερο ακόμη πιο εύκολα στη βιολογική καταπολέμηση των εχθρών των φυτών (εντόμων, μυκήτων ακαρέων κ.α.)


Σωστή διαχείριση του νερού άρδευσης μπορεί να επιτευχθεί αν εγκατασταθεί ένα σύστημα ανακύκλωσης του. Έτσι δεν πηγαίνει χαμένη έστω και η μικρότερη ποσότητα νερού, εμπλουτισμένου με θρεπτικά στοιχεία, με αποτέλεσμα την πιο οικονομική ανάπτυξη και συντήρηση του κήπου.


Το υπόστρωμα από περλίτη είναι κατά πολύ πιο ελαφρύ από το χώμα, αποτελώντας έτσι εξαιρετική περίπτωση για τη δημιουργία κήπων σε ταράτσες και μπαλκόνια.


Η χρήση ενός άλλου υποστρώματος, το οποίο έχει μεγαλύτερη ικανότητα κατακράτησης νερού, μας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε και να διαχειριστούμε μικρο-υδροπονικά συστήματα σε μπαλκόνια με κύριο στόχο την εξοικονόμηση νερού.


Με την υδροπονία, λοιπόν, δημιουργούμε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον, το οποίο διαμορφώνουμε σύμφωνα με τις εκάστοτε ανάγκες μας και ώστε να φέρει υψηλές αποδόσεις στην ανάπτυξη και ευζωία των φυτών, να μπορεί να εγκατασταθεί σε ταράτσες και μπαλκόνια και να είναι οικονομικό.

Πηγή: www.kati.gr


_________________
Τα Αστεράκια στο Facebook


http://mammaelpress.blogspot.com
http://mammael.blogspot.com
http://homedesignbyelkal.blogspot.com
Να διαβάζετε τις ανακοινώσεις των διαχειριστών για την καλύτερη πλοήγηση σας στο forum!
Πριν δημοσιεύσετε ένα νέο θέμα σιγουρευτείτε ότι δεν υπάρχει ήδη στο forum!
Να αναφέρετε πάντα την πηγή προέλευσης ενός άρθρου!
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://www.facebook.com/group.php?gid=56916183326&ref=mf

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης