Asterakia
Για να μπορέσετε να διαβάσετε και να απαντήσετε στα θέματα του forum Αστεράκια θα πρέπει να συνδεθείτε.

Αν δεν διαθέτετε λογαριασμό σας παρακαλώ να πατήσετε στο κουμπί της εγγραφής.

Η εγγραφή είναι δωρεάν και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα θα είστε μέλος στην πιο τρελή παρέα μαμάδων.

Σας περιμένουμε!

Για τους γονείς και τα Αστεράκια τους


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Οι πλούσιοι του πλανήτη να βάλουν το χέρι στην τσέπη κατά της υπερθέρμανσης

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Τους ηγέτες των πλούσιων βιομηχανικών χωρών να αναλάβουν τις πολιτικές πρωτοβουλίες για την αποτροπή της υπερθέρμανσης του πλανήτη καλούν η Greenpeace και το WWF με αφορμή το πέρας των προπαρασκευαστικών διαπραγματεύσεων χθες στην Μπανγκόκ. Οι δύο οργανώσεις διαπιστώνουν ότι σημειώθηκε μικρή πρόοδος "στο κείμενο των διαπραγματεύσεων", όμως θεωρούν μέγα πρόβλημα, που μπορεί να δυναμιτίσει τη διάσκεψη της Κοπεγχάγης τον Δεκέμβριο, την αδυναμία των ανεπτυγμένων χωρών να δεσμευτούν σε δραστικές μειώσεις εκπομπών ώς το 2020 και να καταθέσουν προτάσεις για τη χρηματοδότηση των αναπτυσσόμενων χωρών.

Ταυτόχρονα στηλιτεύουν τη στάση του Ομπάμα και των ΗΠΑ, οι οποίες έως τώρα προσπαθούν να επιβάλουν τους δικούς τους εσωτερικούς περιορισμούς στη διεθνή κοινότητα, οι οποίοι κατά κύριο λόγο έχουν επιβληθεί από το εγχώριο λόμπι του άνθρακα. "Η Συνθήκη της Κοπεγχάγης θα πρέπει να καθοριστεί από την κλιματική επιστήμη και τις ανάγκες των πιο αδύναμων, όχι από το αμερικανικό ενεργειακό λόμπι και τους ισχυρούς του πλανήτη. Πλέον είναι ώρα για τον πρόεδρο των ΗΠΑ να γίνει πραγματικά ο ηγέτης στον αγώνα για το κλίμα, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται πως είναι" παρατηρεί ο Αχ. Πληθάρας, υπεύθυνος εκστρατειών πολιτικής του WWF Ελλάς.

Η Greenpeace και το WWF επιρρίπτουν ευθύνες και στην Ευρώπη, καθώς ώς τώρα η κλιματική πολιτική της Ε.Ε. είναι κατακερματισμένη. Η έλλειψη ενός ισχυρού στόχου μείωσης των εκπομπών, η απουσία ουσιαστικών χρηματοδοτικών προτάσεων, αλλά και οι εσωτερικές τριβές σχετικά με το επιθυμητό ύφος της τελικής συμφωνίας στην Κοπεγχάγη έχουν παγιώσει τη δυσπιστία των αναπτυσσόμενων χωρών για την όλη διαδικασία. Θεωρούν λοιπόν ότι στη δύσκολη εβδομάδα που έχει μπροστά της η Ε.Ε. θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες για μία ουσιαστική συμφωνία στην Κοπεγχάγη.

Στην επόμενη Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής (29-30 Οκτωβρίου) θα πρέπει οι ηγέτες της να διευθετήσουν αυτά τα ζητήματα, να αναλάβουν τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες που οι καιροί επιβάλλουν και να ακολουθήσουν το φωτεινό παράδειγμα της Νορβηγίας. Η νορβηγική κυβέρνηση ανακοίνωσε στις 7 Οκτωβρίου ότι θα μειώσει τις εκπομπές της κατά 40% έως το 2020 σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990, προκειμένου να συμβάλει στην επίτευξη μίας ουσιαστικής συμφωνίας στην Κοπεγχάγη.

"Δεν μπορούμε να αλλάξουμε την επιστήμη, θα πρέπει να αλλάξουμε τις πολιτικές. Οι επικίνδυνες κλιματικές αλλαγές δεν περιμένουν κανέναν. Η Ευρώπη πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα που έδωσε η νορβηγική κυβέρνηση» σχολιάζει ο Δ. Ιμπραήμ, υπεύθυνος για θέματα Κλιματικών Αλλαγών και Ενέργειας στο Ελληνικό Γραφείο της Greenpeace.

Η Greenpeace και το WWF απαιτούν από τους ηγέτες:

- Να δεσμευθούν σε στόχους μείωσης των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου για τις ανεπτυγμένες χώρες κατά τουλάχιστον 40% έως το 2020, σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990.

- Να δεσμευθούν για τον τερματισμό της αποδάσωσης των τροπικών δασών του πλανήτη έως το 2015.

- Να δεσμευθούν σε χρηματοδότηση ύψους τουλάχιστον 110 δισ. ευρώ ετησίως προς τις αναπτυσσόμενες χώρες για δράσεις προσαρμογής και μετριασμού των κλιματικών αλλαγών και τερματισμού της αποδάσωσης.

Πηγή: www.avgi.gr


_________________
Τα Αστεράκια στο Facebook


http://mammaelpress.blogspot.com
http://mammael.blogspot.com
http://homedesignbyelkal.blogspot.com
Να διαβάζετε τις ανακοινώσεις των διαχειριστών για την καλύτερη πλοήγηση σας στο forum!
Πριν δημοσιεύσετε ένα νέο θέμα σιγουρευτείτε ότι δεν υπάρχει ήδη στο forum!
Να αναφέρετε πάντα την πηγή προέλευσης ενός άρθρου!
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://www.facebook.com/group.php?gid=56916183326&ref=mf

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης